אחרי שלא הטילה וטו על הקריאה של מועצת הביטחון להפסקת אש מיידית, ארצות הברית העבירה מסר לישראל לפיו היא לא מתנגדת לפעולה של צה"ל ברפיח. כך פורסם היום (רביעי) לראשונה בתוכנית "הבוקר הזה" בכאן רשת ב.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
במהלך ביקורו של שר הביטחון יואב גלנט במדינה, הבהירו לו גורמי ממשל בכירים בוושינגטון, בהם שר ההגנה לויד אוסטין, כי ארצות הברית אינה מתכוונת להטיל וטו על פעולה כזו אך דורשת מציאת פיתרון הומניטרי לתושבים, וגיבוש תוכנית לפעולה כירורגית וממוקדת יתר. "יש יותר ממיליון איש באזור. לפעולה שכזו, כשיש שם כל כך הרבה אנשים - יש השלכות". גלנט הבהיר לבכירים כי ישראל תפעל ברפיח בסופו של דבר: "רק כך ניתן לחסל את חמאס".
הגעתו של גלנט למדינה נעשתה במסגרת משלחת ביטחונית, שיצאה לדרך עוד לפני ההודעה של ראש הממשלה נתניהו על ביטול המשלחת הנוספת שהייתה אמורה להגיע למדינה כדי לדון על עסקת חטופים. בפגישות שערך שם גלנט, הוא ביקש מעמיתיו בסוגיית החימושים שתי בקשות מרכזיות - גם להצטייד בחימושים לטווח הזמן הקצר וגם לקדם את הגעתו של נשק "לטווח הארוך" שישראל מבקשת להקדים את הגעתו - כמו רכש מטוסי F-35.
גורמים המעורים בפרטי השיחות אמרו לכאן חדשות כי לא היו התניות אמריקניות בנוגע לסיוע הצבאי. ביום שנחת גלנט בארצות הברית הודיעה מחלקת המדינה כי ישראל מקיימת את החוק הבין-לאומי ומאפשרת לסיוע להיכנס, שני תנאים שישראל הייתה חייבת לעמוד בהם בעקבות דרישות חדשות של הממשל.
הנושא ההומניטרי היווה סוגייה מרכזית לכל אורך ביקורו של שר הביטחון. הבכירים בממשל ביקשו לשמוע מגלנט איך ניתן להכניס יותר סיוע לרצועה - ויותר חשוב מכך: איך אפשר לוודא שהסיוע יגיע ליעדו. גלנט נפגש גם עם המתווך האמריקני הוכשטיין וראש ה-CIA ברנס.
עוד בנושא