שגריר גרמניה בישראל שטפן זייברט, אמר היום (ראשון) בריאיון לכאן רשת ב על המלחמה בין ישראל לעזה: "יש עצבות גדולה שכולנו חשים בכל המדינה - צער של משפחות החטופים שחשות את סבל יקיריהן, אלה שאיבדו את יקיריהן ומשפחות החיילים שנפלו. אך כמובן שבאותו הזמן יש את המצב הנורא שחשים האזרחים בעזה, מות אלפים, משפחות שלמות שנמחו, וזו מחשבה נוראית מבחינתי לפחות - שהמוח שהביא את האסון הזה על ישראל והפלסטינים, יושב בשלום במנהרות של חאן יונס ולא מקדם צעדים שיכולים להפוך את השלום לאפשרי".
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
> רשימת שמות החטופים בעזה - והמשוחררים
גרמניה הייתה אחת המדינות שניצבו באופן המובהק ביותר לצד ישראל מראשית המלחמה. השגריר נשאל האם תמיכת גרמניה בישראל עודנה יציבה: "אנו עדיין ניצבים לצד ישראל כמו מאז 7 באוקטובר. ברור היה לכולם שמדובר בהתקפה ואיום של ממש לביטחון ישראל, והדבר מאוד נוגע וחשוב לגרמניה".
שגריר גרמניה בישראל שטפן זייברט: קיום מדינה פלסטינית לצד ישראל יהיה הדרך להשגת ביטחון ארוך טווח לישראל
השגריר זייברט נשאל על עמדת גרמניה בנוגע לאופן סיום המלחמה ועתידה של רצועת עזה וענה: "הביטחון שאנחנו רוצים עבורכם לא יושג רק באמצעים צבאיים אלא ביצירת מרחב שבעלות הברית שלם הן המדינות הערביות המתונות. על הסכסוך להסתיים כשגורמים מתונים פלסטינים תופסים שליטה בעזה. אנו מאמינים שהדבר חייב להעשות בתיאום עם הממשל הפלסטיני ברמאללה. קיום מדינה פלסטינית לצד ישראל יהיה הדרך להשגת ביטחון ארוך טווח לישראל".
לרשות הפלסטינית יש בעיות בשליטה על הגדה המערבית, זייברט נשאל האם הוא מאמין שהיא תהיה מסוגלת לשלוט גם ברצועת עזה: "אין ספק כי הרשות במצבה הנוכחי חייבת רפורמה והרבה צריך להשתנות, מה גם שהיא מאוד לא אהודה על חלקים גדולים של הציבור הפלסטיני. אנו רואים ניצני רפורמות אפשריות בימים אלה שצריך שהעולם וישראל יתמכו בהן".
המלחמה הנוכחית לא מתרחשת רק בעזה, אלא גם בזירות נוספות דוגמת לבנון וסוריה ובמעורבות איראנית. זייברט נשאל האם גרמניה מתכננת להעריך מחדש את המדיניות שלה כלפי איראן: "מעולם לא חיינו באשליה לגבי תפקיד איראן במזרח התיכון. אנו מזהים את טביעות האצבע השליליות של טהרן בכל זירה במרחב, איננו תמימים לגבי האיראנים".
שגריר גרמניה בישראל: אנו מזהים את טביעות האצבע השליליות של טהרן בכל זירה במרחב, איננו תמימים לגבי האיראנים
על הסכם הגרעין עם איראן ועל השאלה האם האיראנים ינצלו את העימות הנוכחי כדי להתקדם עם תוכניתם הגרעינית אמר זייברט: "תמיד ראינו עין בעין את הדבר עם ישראל - לטהרן אסור שיהיה נשק גרעיני. המחלוקת שלנו הייתה לגבי הדרך לממש זאת. היינו חלק מהסכם הגרעין עם איראן ותמכנו בו לא משום שהיה מושלם, אלא משום שהיה טוב יותר מאשר העדר הסכם. המטרה שלנו נותרה כשלכם - שלאיראן לא יהיה נשק איראני".
ישראל ניצבה ועודנה ניצבת בפני לחץ בין-לאומי גדול מצד ארצות הברית ואירופה. השגריר זייברט נשאל על כך וענה: "כל משפט חייב להתחיל בכך שחמאס הוא שהביא את האסון על ישראל ועל העם הפלסטיני, חמאס אינו פועל למען טובת עמו. אך אתם החבר'ה הטובים בסיפור. אתם המדינה שהותקפה ותופסת עצמה כמדינה מוסרית - מצופה מכם ליותר מאשר הטרוריסטים של חמאס. הדבר אולי נראה לכם לא הוגן, אך אתם גם הצד החזק מבחינה צבאית, ולכן מצופה מכם ליותר".
על נושא החטופים אמר השגריר זייברט: "יש אנשים שנמצאים שישה חודשים בעזה. אני בקשר יום-יומי עם משפחות החטופים, שכן רבים הם בעלי אזרחות גרמנית. אני חש שהפכתי קרוב אל המשפחות וחש שותף לסבל שלהן. אין דבר שאני רוצה יותר מאשר שהם ישוחררו. וכמובן שגם יוחזרו גופות החללים למשפחותיהן שחוות עינוי נוראי. אני בעיקר ממוקד כיצד לסייע לישראל בנושאים הרגישים האלה. תמיד יהיה לנו ערוץ שיח פתוח עם ידידינו בישראל וזה סימן לחברות טובה".