ממלא מקום נציב שב"ס קובי יעקובי שוחח עם סוהרים בנוגע לתת תפקוד מערך המודיעין של השב"ס: "אנחנו כל כך כושלים, שלא רק שלא ידענו מראש על תוכניות החמאס, אלא שאף אחד בכלל לא ציפה מאיתנו שנדע. אף אחד לא אומר לנו 'נכשלתם' כי מלכתחילה לא ציפו שיהיה לנו מודיעין, זאת למרות שאנחנו מחזיקים בידינו מחבלים רבים מאוד של חמאס". כך פורסם הבוקר (ראשון) בתוכנית "קלמן ליברמן", בכאן רשת ב.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי
יעקובי הקים צוות בראשות ראש היאחב"ל במשטרה על מנת לגבש המלצות. בין ההמלצות אותן הציג בפני הסוהרים הן הפיכת חטיבת המודיעין בשב"ס לאגף, הקמת דסקי מודיעין, הכשרות מתאימות, וגם בדיקות פוליגרף לאנשי מודיעין של השב"ס על מנת שהמשטרה והשב"כ יוכלו לשתף את השב"ס במידע רגיש.
בשיחה לא היתה נזיפה לסוהרים עצמם, אלא ביקורת על המנגנון. יעקובי אמר כי בכוונתו לשנות דרמטית את תפקוד הגוף, מארגון כליאה נטו לארגון ביטחוני, ובכלל זאת לשנות את מערך המודיעין של השב"ס. יעקובי, שלא צמח בשב"ס, דיבר גם על הצורך לשנות מן הקצה אל הקצה את היחס לראשי ארגוני הפשע שכלואים בשב"ס, ובכלל זאת בהיבט המודיעיני, זאת מתוך ידיעה שראשי ארגוני הפשע מצליחים לנהל את ארגונם מתוך בתי הסוהר בהם הם כלואים.
ניצב יעקובי, בן 50, נכנס לתפקיד ממלא מקום נציב שב"ס בחודש ינואר. יעקובי החל את דרכו במשטרת ישראל לפני כ-26 שנה כלוחם יס"מ, לאחר שהשתחרר מצה"ל כלוחם בחטיבת גולני. יעקובי שירת במגוון תפקידי פיקוד וליבה וביניהם מפקד מרחב ציון, מפקד תחנת מוריה, סגן מפקד תחנת שלם, סגן מפקד וממלא מקום מפקד תחנת הראל, יועץ בכיר למנכ"ל המשרד לביטחון הפנים ועוזר ראש אגף התנועה.