לצורך קבלת ההחלטתו להוצאת צווי המעצר, הקים תובע בית הדין הפלילי הבין-לאומי בהאג, קארים חאן, פאנל מומחים. אחד היועצים בפאנל הוא פרופסור תיאודור (אדי) מירון בן ה-94, בכיר בשירות החוץ לשעבר, שנחשב אחד המומחים הגדולים בדיני לחימה, ושימש בין היתר בתפקיד היועץ המשפטי של משרד החוץ בסוף שנות ה-60.
מירון פרש משירות החוץ באמצע שנות ה-70. הוא לא חי בישראל ולא נחשב אוהד שלה. עוד במסגרת תפקידו כיועץ המשפטי של משרד החוץ, הוא הביע עמדה ברורה נגד התנהלות ישראל ביהודה ושומרון. יש הטוענים כי מירון פרש בזמנו ממשרד החוץ משום שלא אישרו לרעייתו לעבוד במקביל כמתורגמנית.
לא רק צווי מעצר: הערכה בישראל שהודעת התובע מגדילה עוד את הסיכון להוצאת צו הפסקת לחימה בבית הדין השני בהאג | @almog_tamar עם כל הפרטים וגם - ההגבלות המיידיות בתנועת נתניהו וגלנט והבכיר הישראלי לשעבר שהיה חלק מההחלטה #חדשותהערב pic.twitter.com/ijnNFK7vQp
— כאן חדשות (@kann_news) May 20, 2024
לדברי עורכת הדין אמל קלוני, אשת השחקן ג'ורג' קלוני, שנמנית גם היא על פאנל המומחים המייעץ, הייתה ביניהם הסכמה "פה-אחד כי יש יסוד סביר להניח שראש ממשלת ישראל, בנימין נתניהו, ושר הביטחון הישראלי, יואב גלנט, ביצעו פשעי מלחמה ופשעים נגד האנושות לרבות הרעבה כשיטת לוחמה, רצח, רדיפה והשמדה".
התובע חאן ביקש אתמול מבית הדין להנפיק צווי מעצר נגד בכירים בחמאס ובישראל בעקבות מלחמת חרבות ברזל. חאן טען כי ישראל משתמשת בהרעבה כשיטת מלחמה. משמעות צו המעצר היא שכל אחת מ-120 המדינות החברות חייבות לכבד אותו ולעצור את האדם שנכנס לשטחן. "אם הצווים יוצאו - זה ביזיון וצביעות", הגיבו בירושלים.