ההתקפלות של רע"ם: האם ישראל מבצעת פשעי מלחמה בעזה?

ההתקפלות של רע"ם: האם ישראל מבצעת פשעי מלחמה בעזה?
מנסור עבאס נשאל בריאיון בכאן רשת ב אם ישראל מבצעת פשעי מלחמה ברצועה - ועורר זעם במפלגה ובתנועה האסלאמית. אחר כך הגיעה ההבהרה
מחבר מיכאל שמש מחבר מיכאל שמש
Getting your Trinity Audio player ready...
מנסור עבאס
צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

"ישראל מתמודדת עם השאלה הזו בבית הדין הבין-לאומי, אין לי תשובה", כך ענה יושב ראש מפלגת רע"ם וחבר הכנסת מנסור עבאס כשנשאל בתוכנית "כאן הלילה" בכאן רשת ב על עמדתו בנוגע לאם ישראל מבצעת פשעי מלחמה בעזה. "מדינות ערב רוצות פיתרון באמצעות פיוס בין העמים. לגבי חמאס, אין מקום למי שאינו רואה את הפיוס כחלק מהפתרון. מי שביצע פשעים צריך לשלם את המחיר, חמאס ביצעו פשעים".

הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי

זמן קצר אחרי הריאיון יצאה הודעה מטעם מפלגת רע"ם והתנועה האסלאמית, ובה התנערות מדבריו של עבאס. "מה שקורה ברצועת עזה ובכלל זה הרעבת ילדים ונשים, מניעת סיוע הומניטרי והפצצת בתי חולים ומסגדים, הם בבחינת פשעי מלחמה שיש להעניש עליהם בהתאם לחוק הבין-לאומי. זו עמדתנו היחידה, וכל דבר אחר אינו מייצג את הגופים והמוסדות שלנו".

זמן לא רב חלף, ועבאס הוציא גם הבהרה בעצמו על דבריו בריאיון. "אין מלחמות שלא נעשים בהם פשעים נגד אזרחים וחפים מפשע. זה קרה במשך 7 חודשים ברצועת עזה, וזה קרה ביישובי העוטף ב-7 באוקטובר".

הפופולריים