כל התגובות

חשיפת ההצעה הישראלית: סמוטריץ' ובן גביר מאיימים לפרוש מהממשלה

חשיפת ההצעה הישראלית: סמוטריץ' ובן גביר מאיימים בפרישה
לאחר שנתניהו הגדיר את המתווה ככזה ש"מאפשר לישראל לשמור על עקרונותיה", בן גביר וסמוטריץ' תקפו: "זו עסקה מופקרת, שמהווה ניצחון לטרור"; "לא לשחרור סיטונאי של מחבלים שישובו חלילה לרצוח יהודים"
מחבר יערה שפירא מחבר יערה שפירא
נתניהו בן גביר סמוטריץ'
צילום: אריה לייב אברמס, יונתן זינדל ונועם ריבקין פנטון, פלאש 90

שר האוצר בצלאל סמוטריץ', והשר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, איימו הערב (שבת) בפרישה מהממשלה בעקבות ההצעה הישראלית לעסקת חטופים שחשף אמש נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן.

> ההסכמה הישראלית למספר החטופים וסיום המלחמה 

סמוטריץ' מסר: "שוחחתי כעת עם ראש הממשלה והבהרתי לו שלא אהיה חלק מממשלה שתסכים למתווה המוצע ותסיים את המלחמה ללא השמדת חמאס והשבת כל החטופים. לא נסכים להפסקת המלחמה לפני השמדת חמאס, לא לפגיעה קשה בהישגי המלחמה עד כה באמצעות נסיגת צה"ל וחזרת עזתים לצפון הרצועה, ולא לשחרור סיטונאי של מחבלים שישובו חלילה לרצוח יהודים".

הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי
רשימת שמות החטופים בעזה - והמשוחררים

בן גביר, תקף גם הוא: "במידה וראש הממשלה יוציא לפועל את העסקה המופקרת בתנאים שפורסמו היום, שמשמעותם הם סיום המלחמה וויתור על מיטוט חמאס, עוצמה יהודית תפרק את הממשלה". עוד טען: "זו עסקה מופקרת, שמהווה ניצחון לטרור וסכנה ביטחונית למדינת ישראל. הסכמה לעסקה כזו איננה הניצחון המוחלט - אלא התבוסה המוחלטת".

ראש האופוזיציה, יאיר לפיד, מסר לאחר דבריהם של בן גביר וסמוטריץ': "האיומים שלהם הם הפקרה של הביטחון הלאומי, של החטופים ושל תושבי הצפון והדרום. זו הממשלה הגרועה והמופקרת בתולדות המדינה. מבחינתם שתהיה כאן מלחמה לתמיד, אפס אחריות, אפס ניהול, כישלון מוחלט".

חבר הכנסת גדעון סער, שהיה עד לא מזמן שר בממשלה כתב בחשבון ה-X שלו על פרטי העסקה: "מתווה שסופו הותרת החמאס על כנו ככוח השלטוני והצבאי בעזה, משמעותו הותרת האיום על אזרחי ישראל בכלל ותושבי עוטף עזה בפרט. זאת תהיה תבוסה ישראלית וניצחון לחמאס שהשלכותיהם תהיינה מרחיקות לכת".

השרה אורית סטרוק, תקפה גם היא: "לא הצלחתי לזהות הבדל מהותי בין מתווה ביידן ה'חדש' וה'מבטיח' ובין זה הקודם. עוד עסקת כניעה, שמצילה את חמאס, מתחילה את הספירה לאחור לטבח הבא, וגם משאירה חטופים מאחור ללא שום מנוף לשחרורם מלבד הפסקת המלחמה. גם אם הקמפיינרים מהשמאל יקראו לה "עסקת נתניהו" - אותי היא לא עוברת בשום אופן".

חבר מפלגתה של סטרוק צבי סוכות, הוסיף: "כל מהלך שישאיר את חמאס כשלטון בעזה הוא יריקה בפנים של הלוחמים הגיבורים והמשפחות השכולות ומשאיר איום אדיר על מדינת ישראל וישובי העוטף בהמשך. Don't!".

בחירת העורכת