ערוץ "א-שרק" הסעודי דיווח הבוקר (חמישי) כי חמאס דחה את ההצעה הישראלית לעסקה, אחרי שהתברר כי היא שונה מהותית מההצעה שהציג נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן, כלשונו. נטען כי מדובר בהצעה "שאינה מבטיחה הפסקת אש קבועה, אלא הפסקת אש זמנית".עוד נכתב בדיווח כי "הכוחות הישראלים נשארים בשטח רצועת עזה וכשישוחררו החטופים, אז הם יחדשו את המלחמה".
בצל הדיווחים, ישיבת קבינט המלחמה שהייתה אמורה להתקיים הערב - בוטלה. דיון זה, היה צפוי להיות הדיון האחרון לפני פרישתם של השרים בני גנץ וגדי איזנקוט מהממשלה. שכן, אלו סימנו לפני כשלושה שבועות תאריך יעד לפרישה - 8 ביוני. במקביל, דיון הקבינט המדיני הביטחוני המורחב בוטל גם כן. עם זאת, גורם ישראלי המעורה במשא ומתן מסר לכאן חדשות: לא קיבלנו עדיין תשובה רשמית מחמאס.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי
ארגון הטרור פרסם מזכר הבהרה לפלגים הפלסטינים שבו נכתב: "לאחר עיון בתוכן המסמך הישראלי, התברר שאין בו את היסודות הנכונים להסכם הנדרש, הוא איננו כולל הפסקה קבועה של האש, אלא הפסקת אש זמנית והוא לא קושר בין שלושת השלבים באופן הדוק, אלא להיפך. הוא הורס את הגשרים שמעבירים בהסכם משלב אחד לשלב אחר, כשהמטרה היא לפגוע באחידות ההסכם בכל שלביו ולצמצם אותו לשלב אחד, בו תיפסק הלחימה באופן זמני וכוחות צה"ל יישארו בשטח רצועת עזה, ובתמורה לכך ישראל תקבל את החלק שבו היא מעוניינת, של החטופים, ולאחר מכן תחדש את מלחמת ההשמדה נגד העם הפלסטיני".
מנהיגי המדינות שאזרחיהם בשבי חמאס הוציאו הודעה משותפת, שבה נכתב כי "אין לנו זמן להפסיד, אנו קוראים לחמאס לקבל את ההודעה כפי שישראל מוכנה לקבלה, ולהתקדם לשחרור האזרחים שלנו". המדינות החתומות על ההצהרה - ארצות הברית, ארגנטינה, אוסטריה, ברזיל, בולגריה, קנדה, קולומביה, דנמרק, צרפת, גרמניה, פולין, פורטוגל, רומניה, סרביה, ספרד תאילנד ובריטניה.
לשון ההודעה: "כמנהיגי המדינות המודאגות ממצבם של החטופים, ביניהם רבים מאזרחינו, אנו תומכים באופן מלא בצעדים לקראת הפסקת האש ושחרור החטופים לפי ההצעה הנמצאת על השולחן, כפי שהוצגה על ידי הנשיא ביידן. אין זמן להפסיד, אנו קוראים לחמאס לקבל את ההצעה כפי שישראל מוכנה להתקדם עמה ולהתחיל בשחרור החטופים. אנו מציינים שההסכם יוביל להפסקת אש מיידית ושיקום הרצועה, לצד הבטחות ביטחוניות לישראלים ולפלסטינים, והזדמנות לשלום ארוך טווח במסגרת פתרון שתי המדינות".
קבינט המלחמה החליט אתמול לא להוציא משלחת לקטר עד שחמאס יחזיר תשובה על ההצעה הישראלית. העיתון הפרו-קטרי "אלערבי אלג'דיד" דיווח שהחלו בקהיר דיונים בין בכירים מצרים ומשלחות של הפלגים הפלסטינים על היום שאחרי המלחמה בעזה. בד בבד הגיעה משלחת של המודיעין המצרי לרמאללה, כדי לפגוש בכירים ברשות הפלסטינית.