גורם המעורה במשא ומתן אמר הערב (חמישי) כי בישראל לא מתכננים להוציא בזמן הקרוב משלחת להמשך המגעים לעסקה לשחרור חטופים, עד שחמאס יביע נכונות לחזור למתווה שהציג נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן.
בתוך כך, גורם מדיני אמר כי ארצות הברית, מצרים וקטר מפעילות לחץ על חמאס כדי שישוב בו מדרישותיו לשינויים משמעותיים במתווה העסקה.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי
> רשימת שמות החטופים בעזה - והמשוחררים
מקור בחמאס אמר כי בתשובה הארגון לא הוכנסו שינויים הפוגעים בהצעתו של ביידן, וכי כל ההערות נתונות לדיון חוץ משתי סוגיות: ההתחייבויות להפסקת המלחמה ונסיגה מלאה של כוחות צה"ל מהרצועה. בריאיון לעיתון א-שרק אל-אווסט הפרו-סעודי אמר המקור כי מטרת השינויים שהוכנסו בהצעה היא להדגיש שחמאס מקבל את ההצעה ולא דוחה אותה, אך עם שינויים, וכי הארגון לא יוותר בשום אופן על הפסקת המלחמה.
בתדריך לעיתונאים מוקדם יותר היום אמר היועץ לביטחון לאומי של ארצות הברית ג'ייק סאליבן כי בממשל ביידן עובדים עם מצרים וקטר כדי לגשר על הפערים שנותרו בין ישראל וחמאס סביב הפסקת האש.
בדומה למה שאמר אתמול שר החוץ אנתוני בלינקן, גם סאליבן אמר שחלק מהתיקונים שהציע חמאס הם מינוריים וכאלה שלא ציפו להם אך הם מוגדרים פתירים. מנגד, יש תיקונים שאינם עולים בקנה אחד עם עקרונות ההצעה שהציג ביידן בסוף החודש שעבר.
שני גורמים בכירים במשמרות המהפכה של איראן, המכירים את פרטי התיקונים של חמאס, אמרו כי בארגון רוצים שישראל תיסוג כבר בשבוע הראשון של הפסקת האש מציר פילדלפי ומ"מסדרון נצרים" החוצה את הרצועה לשניים. הגורמים אמרו לעיתון "ניו יורק טיימס" כי בחמאס רוצים נסיגה ישראלית מלאה מהרצועה עד סוף החלק הראשון של ההסכם יחד עם הפוגה ממושכת בלחימה, בטרם ייצא לפועל הסכם חילופי החטופים באסירים.