בכירים אמריקנים הזהירו את ישראל כי גם פעילות מוגבלת שתתמקד בהרחקת חיזבאללה מקו הגבול, יכולה להצית מלחמה אזורית בקנה מידה משמעותי, שתכלול מעורבות של איראן ושל שלוחיה בעיראק ובתימן. כך פורסם היום (חמישי) בחדשות הערב בכאן 11. שר הביטחון האמריקני לויד אוסטין אמר לשר יואב גלנט: "לא אתם ולא לבנון רוצים מלחמה, היא תהיה קטסטרופה".
האזהרה האמריקנית לישראל: תמרון בלבנון עלול להצית מלחמה כוללת. בכיר ישראלי הבהיר – "בגלל המבוי הסתום בעזה סביב הלחימה ועסקת החטופים, נדמה שהפוטנציאל למלחמה גדל" | @gilicohen10 #חדשותהערב pic.twitter.com/2ADIrQnEQ5
— כאן חדשות (@kann_news) June 27, 2024
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
חיזבאללה, מצידו, לא מאמין שישראל תפתח במלחמה נגדו, למרות איומי ואזהרות הדרג המדיני והביטחוני. לפי גורמים שמעורים בפרטים, גורמים בחיזבאללה אמרו זאת לדיפלומטים מערביים בימים ובשבועות האחרונים.
דיפלומטים במערב מעריכים: למרות האיומים - חיזבאללה לא מאמין שישראל תפתח במלחמה נגדו | @AmichaiStein1 עם המשמעויות ב-#חדשותהערב pic.twitter.com/F6iIheGtiU
— כאן חדשות (@kann_news) June 27, 2024
בכיר ישראלי הסביר כי הפוטנציאל למלחמה בלבנון גדל בשל המבוי הסתום בעזה. גם באתר פוליטיקו דווח הערב כי המודיעין האמריקני מעריך שעימות רחב היקף בין ישראל לחיזבאללה עשוי לפרוץ בשבועות הקרובים, אם ישראל וחמאס לא יצליחו להגיע להסכם הפסקת אש בעזה. בעוד גורמים אמריקנים מנסים להביא לרגיעה של שני הצדדים, צה"ל וחיזבאללה ערכו תוכניות לקרב ונמצאים בתהליכי השגת נשק נוסף, כך מסרו לאתר שני בכירים אמריקנים המעורים בתדריכי המודיעין. גורם בכיר נוסף אמר שהסיכון כעת גבוה יותר מבכל נקודת זמן אחרת בשבועות האחרונים.
חיזבאללה שיגר קצת לפני השעה 20:00 מטח רקטות לצפת וליישובים רבים בגליל העליון, שבשמיו נראו יירוטים רבים.
תיעוד: יירוטים בגליל העליון@hadasgrinberg
— כאן חדשות (@kann_news) June 27, 2024
(צילום: 27א') pic.twitter.com/2Bvs83ZnUP
מבקר המדינה מתניהו אנגלמן התריע היום שישראל לא ערוכה כנדרש לפינוי אוכלוסייה במקרה של מלחמה בצפון. זאת, לטענתו, בשל מחלוקות בין משרדי הביטחון והפנים. המבקר התריע גם כי בביקורת על פינוי אזרחים, שנמצאת בשלבי גיבוש סופיים, מסתמן כי משרד הפנים ופס"ח (פינוי, סעד וחללים) לא מימשו את אחריותם לניהול אירוע של קליטת מפונים מהדרום ומהצפון.