הצעת החוק שיזם יו"ר ועדת החוקה, שמחה רוטמן, שתקבע מגבלות משמעותיות ותצמצם את הסמכות להכניס אזרח ישראלי למעצר מנהלי, המצויה כיום בידי שב"כ - אושרה היום (ראשון) בוועדת שרים לענייני חקיקה. ההצעה עברה לאחר שהשרים לוין, קרעי ובן גביר תמכו בה גם כן.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי
הצעת החוק הנוכחית, קובעת פרוצדורה נוקשה יותר להוצאת צווי מעצר מנהליים נגד אזרחי המדינה. לפי ההצעה, לא ניתן יהיה לעצור אדם במעצר מנהלי, אלא אם כן יש לשר הביטחון יסוד סביר להניח כי האדם חבר בארגון טרור, ששם לו למטרה לפגוע בעצם קיומה של המדינה או לבצע מעשי טרור באזרחיה.
הסמכות לכך נתונה בידי שב"כ, שיכול לבקש להכניס אנשים למעצר מנהלי בעילות רחבות החוסות תחת "הגנה על ביטחון המדינה וביטחון הציבור". הצעת החוק הנוכחית מבקשת לערער על סמכות זו, בטענה כי התהליך להוצאת הצווים המנהליים הוא חשאי ולא עובר תחת ביקורת פרלמנטרית.
הצעת החוק של רוטמן מבקשת לקבוע שניתן יהיה לעשות שימוש בכלי הזה אך ורק כשמדובר במאבק נגד ארגוני טרור שפוגעים בעצם קיומה של מדינת ישראל או באזרחיה.
חבר הכנסת הדף את הטענות לפיהן ההצעה הזו עוסקת בצווים מנהליים שהוטלו נגד מתיישבים ואמר: "השימוש בכלי יוגבל לאזרחי מדינת ישראל ללא הבדלי דת, גזע ומין".
במהלך הדיון, הוסיף השר לביטחון לאומי, איתמר בן גביר כי "לא מדובר בהצעה על תושבי יו"ש וגם לא על תושבי מזרח ירושלים. ממיפוי שנערך, מסתבר ששליש מהעצורים המנהליים הם נערי גבעות ופעילי ימין. לא מקובל עלי, שנערים יעצרו במעצר מנהלי בגלל גרפיטי וטושים".