ראש הממשלה בנימין נתניהו שלח את ראש המוסד דוד ברנע לשיחות המשא ומתן בקטר - עם מנדט מצומצם. כפי שדווח היום (שישי) בחדשות שישי בכאן 11, מקורות המעורים בשיחות הסבירו שנתניהו הנחה את ברנע להעביר מסר "קשוח".
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
> רשימת שמות החטופים בעזה - והמשוחררים
גורמים המעורים בשיחות אמרו לכאן חדשות: "יש לנו עסקה ביד, רק לא רוצים לקדם אותה. זה סיכול של ממש". הגורמים הסבירו כי "הפוליטיקה של בן גביר וסמוטריץ' באה על חשבון חייהם של אנשים, שכולם חושבים שאפשר להביא אותם".
לדברי המקורות, הטענה שנשמעה בחדר הייתה שאם ההנחיה "לא תקרה", אז הממשלה לא תעביר את העסקה. יחד עם ברנע נשלח גם יועצו המדיני של נתניהו, אופיר פלק, על אף שהוא לא מצורף לשיחות באופן קבע.
בפגישה עם המתווכות בקטר, ברנע והמשלחת העבירו את המסר "תחזירו את חמאס לנוסח המקובל על סעיף 14". חמאס דרש לקיים משא מתן לא קצוב בזמן ולקבל התחייבות כתובה מהמתווכות להפסקת המלחמה, בעוד שישראל התנגדה. מקורות ישראלים הסבירו ש"על זה יקום ויפול המשא ומתן".
מאחורי הקלעים התחולל עימות חריף בין שר הביטחון יואב גלנט לבין נתניהו. ביטוי לכך היה באי-הזמנת האלוף במילואים ניצן אלון, לדיון אצל ראש הממשלה טרם יציאת המשלחת. במערכת הביטחון ראו בעסקה כקלף משמעותי שמשפיע על היבטים אסטרטגיים נוספים, כמו הפסקת אש בלבנון והסדרה דיפלומטית.
גורם מדיני הבהיר שהנסיעה מהווה רק את התחלת הדרך של שיחות המשא ומתן, שצפויות להיות מורכבות ולהימשך כמה שבועות. "יש פערים שהצדדים יצטרכו לגשר עליהם", אמר. גם לשכת ראש הממשלה הבהירו: "נקבע כי בשבוע הבא ייצא צוות להמשך המו"מ. יודגש כי עדיין קיימים פערים בין הצדדים".
