ברקע המלחמה

היועמ"שית קבעה: אין למבקר המדינה סמכות לעסוק בתפיסות אסטרטגיות ביטחוניות של ישראל

היועמ"שית: אין למבקר המדינה סמכות לעסוק בתפיסות ביטחון
לעמדת בהרב מיארה, ביקורת של היבטי מדיניות מובהקים "אינה עולה בקנה אחד עם תפקידו המשטרי של מבקר המדינה", ואפיק הביקורת במקרים אלה צריך להיות פרלמנטרי וציבורי
author מחבר KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
-
- צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה קבעה כי אין למבקר המדינה סמכות לעסוק בענייני מדיניות מובהקים ובתפיסותיה האסטרטגיות של ישראל - כך פורסם היום (שני) לראשונה בתוכנית העולם היום בכאן 11.

משמעות הקביעה היא כי למבקר המדינה אין סמכות לבקר את מדיניות החוץ, את תפיסות הביטחון האסטרטגיות של ישראל וענייני מדיניות מובהקים סביב המלחמה. לעמדת בהרב מיארה, ביקורת של היבטי מדיניות מובהקים "אינה עולה בקנה אחד עם תפקידו המשטרי של מבקר המדינה", ואפיק הביקורת במקרים אלה צריך להיות ביקורת פרלמנטרית וציבורית.

הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי

בחודש שעבר פורסם בחדשות הערב כי היועמ"שית הביעה ספק בפני בג"ץ ביחס לשאלה אם מבקר המדינה מוסמך לקיים את הביקורת שהוא מבקש לערוך על מלחמת חרבות ברזל. "מתעוררת שאלה על סמכותו לבקר במהלך הביקורת שאלות רחבות היקף על תפיסות אסטרטגיות", כתבה בהרב מיארה. 

לאחר שהמליצה במכתב לראש הממשלה על הקמת ועדת חקירה ממלכתית משיקולים בינלאומיים על רקע ההליכים בהאג, טענה היועמ"שית כי ועדת חקירה ממלכתית צריכה לקיים את הביקורת גם ללא קשר לעניינים בינלאומיים. "ועדת חקירה ממלכתית היא המנגנון החוקי המתאים לבחינת סוגיות בהיקף ובמידת החשיבות הלאומית של אירועי המלחמה", כתבה.

הפופולריים