לאחר דיון ממושך, ראש הממשלה בנימין נתניהו הנחה להוציא משלחת משא ומתן לדוחא - רגע אחרי הפגישה עם ביידן והנאום בקונגרס. כך פורסם הערב (ראשון) בחדשות הערב בכאן 11. "יש חלון הזדמנויות מוגבל למתווה חטופים", אמר שר הביטחון, יואב גלנט, שהתייחס בדבריו למחלוקת בין השניים.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
אחרי דיון של יותר מחמש שעות, משלחת ישראלית תצא להמשך שיחות המו"מ בדוחה. הדיון האסטרטגי אצל רה"מ כלל גם עיסוק בהשלכות של עסקה - על המתרחש בצפון ואל מול החות'ים. @gilicohen10 עם הפרטים#חדשותהערב pic.twitter.com/BPFzLdXV5N
— כאן חדשות (@kann_news) July 21, 2024
"גם אם ישנם חילוקי דעות, מערכת הביטחון כולה מגבה אותך במשימה להביא הסכם", פנה גלנט לראש הממשלה. "לאור ההישגים המבצעיים במלחמה, נוצרו התנאים ויש חלון הזדמנויות מוגבל למתווה לשחרור חטופים".
הדיון אצל ראש הממשלה נמשך למעלה מחמש שעות וכלל היבטים אסטרטגיים להמשך הפעילות הצבאית. בסיום הדיון, הודיע נתניהו כי תצא משלחת ישראלית ביום חמישי לדוחא, ככל הנראה בראשות ראש המוסד, דדי ברנע. מקורות המעורים בתוכן הדיון אמרו לכאן חדשות כי צוות המשא ומתן קיבל מהדרג המדיני את המנדט שהוא ביקש כדי להמשיך את המגעים בדוחא.
לפי מקורות המעורים בנושא, אחת הסוגיות שעל הפרק הן ההשלכות של עסקה לשחרור החטופים על המתרחש בצפון ואל מול החות'ים. בדיון השתתפו כל הצמרת הביטחונית - ראש המוסד דדי ברנע, ראש השב"כ רונן בר, הרמטכ"ל רא"ל הרצי הלוי, שר הביטחון יואב גלנט והשר לעניינים אסטרטגיים, רון דרמר. גם האלוף במילואים ניצן אלון השתתף בחלקים הקשורים ספציפית להצעה הישראלית לעסקה.
גורם מדיני אמר לכאן חדשות: הוצאת המשלחת היא סמן חיובי להתקדמות, יש אור ירוק. השאלה עכשיו היא אם המסמך הישראלי בנוגע לציר פילדלפי ורפיח עובר את חמאס. ראש המוסד דדי ברנע יעמוד בראשות המשלחת הישראלית ויפגוש את ראש ממשלת קטר, אך מיקום הפגישה עוד לא ידוע.
על ראש הממשלה הופעל לחץ לאשר עוד היום את העמדה הישראלית המעודכנת, שבו יש התייחסות לציר פילדלפי, אך גם למספר שינויים שהאמריקנים הציעו בנוסח המתווה. גורמים המעורים בנושא אמרו ל"כאן חדשות" כי הייתה ציפייה להעביר את המסמך עוד קודם, בתחילת השבוע.
ביום חמישי ארצות הברית והמתווכות העבירו מסר לחמאס, שלפיו עליו להתעלם מהצהרותיו של נתניהו בנושא המשא ומתן, שכן חלקן נועדו אך ורק ל"צרכים פוליטיים". בכירים ישראלים גורסים כי התעקשותו של ראש הממשלה על נוכחות ישראלית בציר פילדפי ומעבר רפיח - עלולה להכשיל עסקה.