שר הביטחון יואב גלנט תקף היום (רביעי) את השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, בלי לנקוב בשמו, ואמר כי יושב בממשלת ישראל פירומן שמנסה להצית את המזרח התיכון. "אני מתנגד לכל משא ומתן להכניס אותו לקבינט המלחמה - זה יאפשר לו לממש את תוכניותיו", כתב גלנט ברשת החברתית X.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
בן גביר השיב לגלנט: "הצמד גלנט ודרעי הם כנף השמאל והקונספציה של הפורום המצומצם הנוכחי, שמובילים את תפיסת ההכלה בצפון והדשדוש בדרום, תוך חתירה לעסקה מופקרת וסיום המלחמה. זו הסיבה שהצמד מתנגד לצירופי לפורום המצומצם - משום שתפיסתי היא שיש לחתור להכרעה גם בדרום וגם בצפון, ולהשיב את החטופים, אך לא באמצעות כניעה - אלא באמצעות לחץ צבאי והכרעה".
במקביל, השר בן גביר התראיין לסוכנות הידיעות בלומברג והביע את תמיכתו במועמד המפלגה הרפובליקנית לנשיאות ארצות הברית: "אני מאמין שעם טראמפ, ישראל תקבל את הגיבוי לפעול נגד איראן. עם טראמפ יהיה ברור יותר שצריך להביס אויבים".
מוקדם יותר היום, השר בן גביר הכריז כי הוא, כדרג מדיני בישראל, מתיר תפילת יהודים בהר הבית. "הייתי בהר הבית בשבוע שעבר, התפללתי בהר הבית, אנחנו מתפללים בהר", אמר בן גביר בכינוס שיזם בכנסת בכותרת "לציון שיבת ישראל להר הבית".
קודם לכן, ראש הממשלה בנימין נתניהו דחה את הקמת "הפורום להתייעצות ועדכון" לניהול המלחמה בהשתתפותו של השר בן גביר, שעליו פורסם לראשונה בחדשות הערב בכאן 11.
פרסום ראשון: לדרישת בן גביר - נתניהו נערך להקמת פורום חדש לניהול המלחמה, כדי לאשר מחר את חוק שירותי הדת של ש"ס כנסת#חדשותהערב | @shemeshmicha pic.twitter.com/8lvBqnbAEH
— כאן חדשות (@kann_news) July 23, 2024
גורם בקואליציה מסר לכאן חדשות כי "הוחלט לדחות את ההקמה כדי לא לייצר מבוכה בזמן הביקור בוושינגטון". לצד הדרישה של בן גביר להקמת הפורום, גם שמו של השר האוצר בצלאל סמוטריץ' הוזכר כמי שישתתף בו. שר המשפטים יריב לוין ניסה לתווך בין נתניהו לבן גביר, בזמן שראש הממשלה שוהה בוושינגטון.