פסגת ה"הזדמנות האחרונה"

החשש מ"סבב שיחות אחרון" וחשיפת רשימת הדרישות הישראלית

החשש מ"סבב שיחות אחרון" וחשיפת רשימת הדרישות הישראלית
הבית הלבן קבע את מועד השיחות ליום חמישי מתוך תקווה שעד אז תהיה התגמשות משמעותית בשני הצדדים
author מחבר KAN11.Web.Components.TextItem.AuthorItemModel
תומר נויברג, פלאש 90
צילום: תומר נויברג, פלאש 90

הדרישות הישראליות לשיחות המשא המתן בסוגיית העסקה לשחרור החטופים והספקת הלחימה ברצועה נחשפו היום (שישי) לראשונה בחדשות שישי בכאן 11.

הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
רשימת שמות החטופים בעזה - והמשוחררים

בישראל דורשים שליטה בציר פילדלפי - וקביעה שחמאס לא ישהה במעבר רפיח. בנוסף, המילה "מנגנון הפיקוח" לא מופיעה בדרישות, אך נכתב כי מניעת מעבר חמושים לצפון הרצועה יובטח "באופן מוסכם" בין הצדדים. 

בישראל דורשים למקסם את מספר החטופים החיים שישוחררו, תוך השארת ההחלטה בידיה הקובעת מי מהחטופים יוגדר כשחרור הומניטרי. עוד דורשים בישראל דורשים כי אסירים עם דם על הידיים שישוחררו במסגרת העסקה - יגורשו מחוץ לרצועת עזה. 

פסגת "ההזדמנות האחרונה"

גורם המעורה בשיחות המשא ומתן לשחרור חטופים הגדיר את המשך השיחות הצפויות כ"פסגת ההזדמנות האחרונה". בחדשות שישי בכאן 11 פורסם כי הגורם הזהיר: "לא תהיה עסקה אם ביבי וסינוואר לא יתגמשו. מתייחסים לזה כסבב אחרון - כי החטופים פשוט מתים".

גורמים המעורים בנושא אמרו כי הבית הלבן הוא זה שקבע את מועד השיחות ליום חמישי, מתוך תקווה שעד אז תהיה התגמשות משמעותית בשני הצדדים. ייתכן שגם האפשרות שעד ליום חמישי תגיע תגובת חיזבאללה לחיסול פואד שוכר, השפיעה על קביעת התאריך.

הפסגה צפויה להתרחש בדוחא, אך טרם נקבע סופית מי תארח אותה - מצרים או קטר. ראש המוסד, דדי ברנע, הוא שצפוי לעמוד בראשות המשלחת הישראלית. עד למועד הפסגה, שיח משמעותי צפוי מול המתווכות - ובעיקר בניסיון לסכם ולהגיע להבנות מול מצרים בנוגע לציר פילדלפי ולמעבר רפיח.

גורם המעורה בתוכן העמדה הישראלית אמר כי אסור להשלות את המשפחות ואת הציבור ושנכון לעכשיו אין התקדמות. גורם נוסף הדגיש כי אם הפערים בין הצדדים ילובנו, יהיה ניתן להתחיל בעסקה תוך ימים לאחר הפסגה בחמישי.

אמש, קראו המתווכות ארצות הברית, קטר ומצרים בהצהרה משותפת חריגה לישראל ולחמאס, לחדש את השיחות להסכם שחרור חטופים והפסקת אש בפגישה בדוחא או בקהיר ב-15 לאוגוסט. לשכת ראש הממשלה הודיעה כי משלחת תצא למקום שייקבע.

בהצהרה הצהירו המדינות: "אנו כמתווכים מוכנים, אם העניין נחוץ, להציג הצעה סופית כדי להתגבר על הפערים וכדי לפתור את העניינים שנשארו ותלויים בביצוע, באופן שיענה על ציפיות כלל הצדדים". על הצהרה חתומים נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן, נשיא מצרים עבד אל-פתאח א-סיסי ואמיר קטר, שיח' תמים בן חמד.

הפופולריים