ראש הממשלה בנימין נתניהו לא מתכוון לפטר את שר הביטחון יואב גלנט, בעיקר מחשש להשפעה על היחסים עם ארצות הברית - כך פורסם הערב (שני) בחדשות הערב בכאן 11.
למרות המתיחות ביניהם, נתניהו לא מתכוון לפטר כעת את גלנט. גורם בסביבתו: ראש הממשלה חושש מהשפעת הפיטורים על היחסים עם ארצות הברית@yaara_shapira #חדשותהערב pic.twitter.com/1zaTfoGVJj
— כאן חדשות (@kann_news) August 12, 2024
זאת, לאחר שהיום התקוטטו השניים פומבית על רקע דבריו של גלנט בסקירה בוועדת החוץ והביטחון של הכנסת. אולם, אם תהיה הסלמה עם חיזבאללה - נתניהו ישמח למנות שר ביטחון אחר. בינתיים, גלנט ונתניהו לא שוחחו מאז חילופי ההאשמות ביניהם.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
ישיבת הוועדה הסתיימה מוקדם יותר היום בצורה לא צפויה אחרי עימות בין גלנט לחברת הכנסת טלי גוטליב, לאחר ששאלה מדוע לא יוצאים למלחמה בלבנון, ושר הביטחון השיב לה: "התנאים שיש היום למלחמה בלבנון לא דומים לאלה שהיו בתחילת המלחמה. אני שומע את הגיבורים עם התופים, הניצחון המוחלט והשטויות האלה. את אומץ הלב לא ראיתי כשזה בא לדיון". תגובתה של חברת הכנסת גוטליב הייתה חריפה, והישיבה הסתיימה בפיצוץ.
בתגובה לדבריו של גלנט פרסם ראש הממשלה בנימין נתניהו הודעה חריפה המבקרת את דברי שר הביטחון, שבה אמר כי "הניצחון המוחלט מחייב גם את שר הביטחון". "כשגלנט מאמץ את הנרטיב האנטי-ישראלי, הוא פוגע בסיכויים להגיע לעסקה לשחרור החטופים. היה ראוי שיתקוף את סינוואר, שמסרב לשלוח משלחת למשא ומתן, ושהיה ונשאר המכשול היחיד לעסקת חטופים", מסר נתניהו.
לדברי ראש הממשלה, "לישראל יש רק ברירה אחת: להשיג ניצחון מוחלט, שפירושו חיסול היכולות הצבאיות והשלטוניות של החמאס, ושחרור חטופינו - והניצחון הזה יושג. זו ההנחיה הברורה של ראש הממשלה נתניהו והקבינט, והיא מחייבת את כולם - כולל את גלנט".