סוכנות הידיעות רויטרס פרסמה היום (שלישי) שבכיר ביטחוני איראני אמר שטהראן וחיזבאללה יפתחו בתקיפה ישירה נגד ישראל, אם שיחות המשא ומתן לעסקת חטופים והפסקת אש ייכשלו - או אם ישראל תנסה "לגרור את השיחות".
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
לפי מקורות איראנים, רק עסקת הפסקת אש בעזה, כתוצאה מהשיחות המתוכננות לחמישי תעצור את התגובה הישירה של איראן על חיסולו של מנהיג חמאס אסמעיל הנייה.
עוד דווח מפי שניים מהמקורות כי באיראן שוקלים לשלוח נציג לשיחות המשא ומתן, שלא ייקח בהן חלק ישיר אלא יהיה מעורב בדיונים מאחורי הקלעים. המטרה היא לשמור על קו תקשורת דיפלומטי עם ארצות הברית, בעוד המשא ומתן נמשך.
שני מקורות בכירים המקורבים לחיזבאללה אמרו שבטהרן ייתנו הזדמנות לשיחות המשא ומתן, אך לא יוותרו על כוונתם לנקום. הפסקת אש בעזה תיתן לאיראן תעניק לאיראן כיסוי לתגובה קטנה וסמלית יותר.
מוקדם יותר, שני מאמרים שונים בוושינגטון פוסט התייחסו להערכות בישראל בנוגע לתקיפת תגמול איראנית לאחר מותו של איסמאעיל הנייה בטהראן. בעוד שבמאמר אחד נכתב שישראל לא ציפתה לתגובה ישירה, במאמר השני צוטט גורם ישראלי שאומר את ההפך. יש לציין כי ישראל לא קיבלה אחריות על החיסול.
בטור הדעה של הפרשן דיוויד איגנשיוס בעיתון נאמר כי בארצות הברית האמינו שההנהגה בישראל לא ציפתה שאיראן תגיב בתקיפה ישירה על מותו של מנהיג חמאס הנייה בשטחה, בעוד הוא נהרג על ידי חומר נפץ נסתר, ללא טביעות אצבע מסגירות.
מנגד, במאמר אחר צוטט אתמול גורם ישראלי, שאמר שההערכה האחרונה והעדכנית בישראל היא שאיראן החליטה לתקוף את ישראל באופן ישיר כתגובה.
רשת "פוקס ניוז" האמריקנית דיווחה אתמול מפי מקורות באזור כי איראן עשויה לתקוף את ישראל ביממה הקרובה. בוול סטריט ג'ורנל דווח כי ישראל העלתה את רמת הכוננות של צה"ל לרמה הגבוהה ביותר בחודש האחרון, בעקבות זיהוי של הכנות שביצעו איראן וחיזבאללה לצורך אפשרות של ביצוע תקיפות נגד ישראל. בישראל לא יודעים אם התקיפות צפויות בטווח הזמן המיידי.
בתוך כך, במהדורה חמש בכאן 11 פורסם היום כי גורמים אמריקנים מעריכים שצפויה תגובה "משמעותית" מצד איראן, הערכה שמתכתבת עם ההערכות בישראל. מדובר בהערכה ותו לא, וייתכן שדברים ישתנו.