המחלוקות נפתרו?

דיווח: ביידן ביקש מנתניהו להסיג כוחות מציר פילדלפי

דיווח: ביידן ביקש מנתניהו להסיג כוחות מציר פילדלפי
ביידן ביקש זאת מרה"מ בשיחתם ביום רביעי האחרון. בכיר ישראלי אמר על השיחות בקהיר כי הצטמצמו הפערים בין הצדדים בנוגע לציר פילדלפי ומצרים צפויה להעביר את ההצעה לחמאס. ג'ון קירבי הוסיף על השיחות שהן היו "מועילות וטובות"
מחבר איתמר מרגלית מחבר איתמר מרגלית
Getting your Trinity Audio player ready...
-
צילום: חיים גולדברג, אריה לייב אברהמס, פלאש 90

אתר האינטרנט "אקסיוס" דיווח היום (שישי) כי נשיא ארצות הברית ג'ו ביידן ביקש מראש הממשלה בנימין נתניהו להסיג כוחות ישראלים בחלק החוצץ בין רצועת עזה ומצרים בציר פילדלפי. את בקשתו הבהיר ביידן לנתניהו בשיחה שהתקיימה בין השניים ביום רביעי האחרון. 

הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
רשימת שמות החטופים בעזה - והמשוחררים

מוקדם יותר היום, בכיר ישראלי אמר שאחרי השיחות בקהיר בסוגיית הנוכחות בציר פילדלפי כי "צומצמו הפערים בין הצדדים". בשל כך, מצרים צפויה להעביר מחר את המסמכים הכוללים את ההצעה הישראלית לידי ארגון חמאס. 

דובר המועצה לביטחון לאומי של הבית הלבן ג'ון קירבי, הצהיר שהשיחות בקהיר היו מועילות וטובות. לדבריו, השיחות אמורות להימשך גם היום. בתדריך טלפוני שקיים עם עיתונאים, קירבי ציין שיש סימנים מוקדמים לשיחות קונסטרוקטיביות, אבל בכל זאת השיחות יימשכו ולשם כך יועץ הנשיא ברט מגקורק וגם ראש ה-CIA משתתפים בהם.

לפי ה-"CNN" ההצעה הישראלית החדשה כללה מפה המראה היכן ימוקמו הכוחות בציר. מקור ישראלי אמר כי מפה זו מראה צמצום של הכוח הישראלי, לעומת ההצעה הקודמת שהועברה למצרים. המתווכים המצרים דחו את ההצעה הישראלית הקודמת, שהוצגה לפני מספר ימים, וסירבו להעבירה לידי חמאס.

כמו כן, העיתון אל-ערבי אל-ג'דיד הפרו קטרי דיווח כי המשלחת הישראלית שביקרה בקהיר הגישה הצעה מתוקנת ומשודרגת בעניין ציר פילדלפי ומעבר רפיח. ההצעה כללה אפשרות של הצבה קבועה של כוח פיקוח מטעם האו"ם בעמדות קבועות לאורך הציר ובנוסף הצבה של משלחת אירופית ונציגים של הרשות הפלסטינית בצד הפלסטיני של מעבר רפיח - כדי שיפעילו את המעבר.

בחדשות הערב בכאן 11 פורסם לפני כיומיים כי ההצעה האמריקנית, שלה הסכים נתניהו, בעניין ציר פילדלפי כללה נסיגה מהציר בשלב ב' של העסקה. ההצעה נחשבת לפשרה מבחינת דרישות ישראל. מנגד, חמאס ומצרים סירבו להצעה ודרשו במהלך השיחות בקהיר נסיגה מציר פילדלפי עוד בתחילת העסקה - בשלב א'. לפי בכירים ישראלים, מצרים העבירה מסר לצד הישראלי שלפיו "אין לכם מה לחפש על הציר, המנהרות החוצות חודרות הרחק מהגבול".

כחלר מכך, לשכת ראש הממשלה הגיבה לפרסום ומסרה כי "הדיווח שלפיו ראש הממשלה נתניהו הסכים שישראל תיסוג מציר פילדלפי אינו נכון". לדברי הלשכה, "ישראל תעמוד על קיום כל השגת יעדי המלחמה, כפי שהוגדרו על ידי הקבינט - כולל היעד שעזה לא תהווה יותר איום ביטחוני על ישראל - והדבר הזה מחייב את סגירת הגבול הדרומי". 

הפופולריים