יום השנה ל-7 באוקטובר

נתן אשל המקורב לנתניהו נגד מארגני הטקס: "שונאיו רוצים מדינה אלטרנטיבית"

מקורב לרה"מ נגד מארגני הטקס: "רוצים מדינה אלטרנטיבית"
ראש הסגל לשעבר של נתניהו, נתן אשל, התבטא נגד מארגני הטקס האלטרנטיבי ל-7 באוקטובר: "בסיום המלחמה נקיים טקס חילופי אליטות"
מחבר מיכאל שמש מחבר מיכאל שמש
Getting your Trinity Audio player ready...
בנימין נתניהו ונתן אשל
צילום: פלאש 90

נתן אשל המקורב לראש הממשלה בנימין נתניהו התבטא היום (רביעי) נגד מארגני הטקס החלופי לאירועי 7 באוקטובר: "זה לא הטקס האלטרנטיבי. שונאי נתניהו והימין רוצים מדינה אלטרנטיבית". אשל, ראש הסגל לשעבר של נתניהו הוסיף כי אלה "פרפורים אחרונים שלהם לקראת שקיעה. מייד בסיום המלחמה נקיים טקס חילופי אליטות", הטיח.

הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי

זאת ברקע הטקס הממלכתי לציון טבח 7 באוקטובר והתקיפה של השרה מירי רגב על הביקורת שנשמעו מצד משפחות חטופים וקיבוצים בעוטף, על קיום הטקס הממלכתי."המבקרים זה כמעט אותן קבוצות של אנשים. ראינו את זה ברפורמה ובהפגנות. הם יעשו הכול כדי להשחיר ולהפיל את הממשלה".

על הכוונה לקיים טקס אלטרנטיבי אמרה השרה: "יש אופציה שאחרים יעשו טקסים אלטרנטיביים, כמו שיש מי שעושים טקסים ישראלים-פלסטינים ביום הזיכרון. "מתעלמת מהרעשים ואמשיך להוביל את הטקס ברגישות, כובד ראש וכבוד לאלו שכועסים ומבקרים כי אני מבינה את הכאב שלהם".

מנחה הטקס הלאומי של המשפחות, חנוך דאום, גיבש הצעת פיתרון למחלוקות בטקס: "הואיל והאירוע הממלכתי מוקלט, בואו נדאג שהשעות יהיו נפרדות, כך שלא תהיה התנגשות של טקס מול טקס. כמו כן, הטקס ללא קהל, כולם מבינים שמגיע למשפחות, לקהילות ולעם בישראל גם ערב זיכרון גדול שבו יוכלו להגיע, להשתתף ולהיות חלק".

לפיכך, על אף ששורת אמנים הביעו נכונות להשתתף בטקס הזיכרון האלטרנטיבי, רגב כינסה ישיבה חירום בלשכתה יחד עם המפיקים והודיעה כי "הטקס יתקיים בעיר אופקים". עד כה האמן היחיד אותו הצליחו מפיקי הטקס לסגור לצילומים הוא הזמר שולי רנד.

בחירת העורכת