הצהרת גלנט

לשכת נתניהו: "הכנסת תושבי הצפון למטרות המלחמה? זה מובן מאליו"

לשכת רה"מ: הכנסת תושבי הצפון למטרות המלחמה? מובן מאליו
בסביבת נתניהו מתחו ביקורת על דרישת שר הביטחון להוסיף את חזרת התושבים לבתיהם לרשימת מטרות המלחמה ואמרו כי מדובר ב"ניסיון לקחת קרדיט". בעבר העלה גנץ דרישה דומה - שהתקבלה בזלזול
מחבר מיכאל שמש מחבר מיכאל שמש
Getting your Trinity Audio player ready...
בנימין נתניהו ויואב גלנט
בנימין נתניהו ויואב גלנט צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

סביבתו של ראש הממשלה בנימין נתניהו מתחה ביקורת על הודעתו של שר הביטחון יואב גלנט שלפיה יש להוסיף למטרות המלחמה את החזרת תושבי הצפון לבתיהם, ואמרה כי מדובר ב"ניסיון לקחת קרדיט"  - כך פורסם הערב (חמישי) בחדשות הערב בכאן 11.

 

לשכת ראש הממשלה טוענת כי הצעד הוא "מובן מאליו", אך עם זאת מסרבת להשיב אם ראש הממשלה יתמוך בהצעת שר הביטחון להגדיל את רשימת מטרות המלחמה. 

הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי

בהצהרתו של שר הביטחון הוא קורא למעשה להעתיק את כובד הלחימה לצפון באמצעות הרחבת רשימת המטרות. לשכת נתניהו לא השיבה לשאלת כאן חדשות, שביקשה לברר מתי הדבר ייעשה. בחצי השנה האחרונה דחה ראש הממשלה בקשות חוזרות ונשנות להגדיר את החזרת התושבים כאחת ממטרות המלחמה.

לפני עזיבתו את הממשלה דרש זאת בני גנץ בקבינט, ולפי מקורות נתניהו התעלם אז מהדרישה והגיב אליה בזלזול. גנץ אף דרש שהדבר יעוגן בתאריך ספציפי - 1 בספטמבר. גנץ הגיב היום להצהרתו של גלנט ואמר: "טוב מאוחר מלעולם לא, הגיע זמן צפון".

 

אחר הצהריים קיים גלנט הערכת מצב מיוחדת עם הרמטכ"ל הרצי הלוי, מפקד פיקוד העורף רפי מילוא ובכירי מערכת הביטחון, לקראת פתיחת שנת הלימודים בשבוע הבא, בדגש על יישובי הצפון והדרום. בדיון הוחלט לתגבר את פריסת כוחות הביטחון ובעיקר לתת תחושת ביטחון להורים ולתלמידים שיחזרו ללימודים ביישובים שלא פונו.

 

בפיקוד העורף האריכו אחר הצהריים את תוקף ההנחיות, מהיום למשך שבוע, וקבעו כי ביישובי קו העימות ורמת הגולן תתקיים פעילות חלקית בלבד. לפי ההחלטה, לימודים יתקיימו רק במקומות שבהם ניתן יהיה להגיע למרחב מוגן בתוך זמן ההתגוננות. 

 

 

בחירת העורכת