ישראל הסכימה לצמצם את זכות הווטו שלה על שחרור מחבלים לכמה עשרות, בתמורה להגדלת מספר החטופים שישוחררו מדי שבוע. כפי שדווח הערב (שישי) בחדשות שישי בכאן 11, ישראל סיכמה עם המתווכות במהלך השיחות בדוחה כמה היבטים הקשורים למתווה שחרור החטופים במסגרת העסקה.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
> רשימת שמות החטופים בעזה - והמשוחררים
בכך, החל מהשבוע השני יהיו ארבעה, במקום שלושה כפי שהופיע במתווה המקורי. גורם ישראלי הגדיר את החלטת הקבינט כמהלך טקטי שלא ברור מה נועד להשיג, על רקע העובדה שהמפות כבר הועברו לחמאס, ושאפילו המצרים דחו את ההצעה.
בתוך כך, בכירים במערכת הביטחון סברו כי הושגה מטרת המלחמה של יצירת התנאים להשבת החטופים. לפי אותם גורמים ביטחוניים, עכשיו זה החלטה מדינית ו"ההתנהלות בקבינט לא משפרת את הסיכויים לה".
גורמי ביטחון אמרו כי "צריך לשחרר את החטופים, ציר פילדפי זה לא הכותל המערבי. צירים שנסוגים מהם, אפשר תמיד לחזור אליהם עם פלוגת טנקים. צריך לזכור שרק בשבוע וחצי האחרונים נהרגו עשרה חיילים ברצועת עזה והחטופים עדיין נמצאים במקום. להשבתם של 30 חטופים יש משמעות מבחינת זמן, לעזיבה חלקית של ציר פילדפי לשישה שבועות - אין משמעות ביטחונית".
חמאס מצידו הבהיר כמעט בכל הצהרה שלו שלא יהיה הסכם ללא נסיגה ישראלית מציר פילדלפי, ולפיכך החלטת הקבינט כמעט סותמת את הגולל על הסיכויים להגיע לעסקה. דבר אחד הצליח ב-7 באוקטובר והוא הקיר התת קרקעי, ולכן אם יהיה קיר כזה, יהיו רק שתי נקודות תורפה בגבול עם מצרים, הים ומעבר רפיח.