המגעים לעסקת חטופים

בישראל סבורים: "אם חמאס עדיין לא רוצה עסקה - נכשלנו"

בישראל סבורים: "אם חמאס עדיין לא רוצה עסקה - נכשלנו"
בממשל ביידן עדיין נערכים להציג מתווה פשרה - למרות שהסיכויים לעסקה, לפי גורמים המעורים בנושא, קלושים • חמאס שפך מים צוננים על מתווה הגישור, עוד טרם פורסם אותו מתווה • בממשל האמריקני יש תסכול רב
מחבר גילי כהן מחבר גילי כהן
Getting your Trinity Audio player ready...
בנימין נתניהו, יחיא סינוואר
צילום: גטי אימג'ס

בממשל ביידן עדיין נערכים להציג מתווה פשרה - למרות שהסיכויים לעסקה, לפי גורמים המעורים בנושא, קלושים - כך פורסם היום (ראשון) בחדשות הערב בכאן 11. גורם ישראלי, המעורה בשיחות המשא ומתן, אמר לכאן חדשות כי גם אם חמאס לא מעוניין בהסכם - על אף שהדבר שנוי במחלוקת, ויש הסבורים כי הוא דווקא כן מעוניין בהסכם - האסטרטגיה הישראלית הייתה אמורה להשפיע על כך שיהיה הסכם.

הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי

כפי שדיווח בחדשות השבת בכאן 11, חמאס דורש לשחרר רוצחים כבדים, עם דם על הידיים, גם בעבור שחרור הקשישים והחולים. בישראל סבורים שזו הקשחה של דרישותיו. הגורם המעורה בשיחות אמר לכתבת כאן חדשות גילי כהן כי "אם חמאס עדיין לא רוצה בעסקה, אחרי 11 חודשים - זה אומר שנכשלנו".

עוד דווח הערב כי חמאס שפך מים צוננים על מתווה הגישור, עוד טרם פורסם אותו מתווה. בכיר הארגון אוסאמה חמדאן הבהיר שאין שום צורך במתווים חדשים "רק כדי שאפשר יהיה לנהל עליהם משא ומתן, משום שכל הניסיונות הקודמים לגבש מתווה כשלו, ואין ערובה לכך שישראל תקבל מתווה חדש".

אמש דווח במהדורה שכעת מתנהלים דיונים על כמות האסירים הכבדים שישוחררו במסגרת העסקה, ולא על המספר הכולל של האסירים שישוחררו.

בימים הקרובים בכירים בממשל האמריקני יערכו דיונים כדי לבחון את הסיכויים לקדם עסקה. המתווה כרגע נכנס להקפאה - ובשלב זה הממשל טרם קיבל החלטה סופית מה לעשות איתו.

בממשל האמריקני יש תסכול רב - וכעת ממתינים לראות אם קטר ומצרים יצליחו לגרום ללחוץ על חמאס. חלק מהגורמים המעורבים במגעים חושדים - דרישת חמאס החדשה היא "עז" שנועדה להשיג נסיגה ישראלית מפילדלפי.

הפופולריים