לשכת העיתונות הממשלתית הודיעה היום (חמישי) כי תשלול תעודות לע"מ של עיתונאי אל-ג'זירה בישראל. זאת בהמשך להחלטת הממשלה על סגירת הערוץ בישראל, מכוח החוק למניעת פגיעת גוף שידורים זר בביטחון המדינה.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
מנהל לשכת העיתונות הממשלתית ניצן חן מסר בתגובה: "מדובר בכלי תקשורת המפיץ תוכן שקרי הכולל הסתה כנגד ישראלים ויהודים, ומהווה איום על חיילי צה"ל. לפיכך, עצם השימוש בתעודות לע"מ במהלך עבודתם של עיתונאי הערוץ, עלולים לסכן את ביטחון המדינה בעת הזו, בנסיבות של שגרת מלחמה"
בחודש מאי פורסם בכאן חדשות שלאחר שהקבינט ייאשר את הוצאת הצווים נגד אל-ג'זירה, לע"מ תנקוט בצעד של שלילת תעודות מעיתונאי הרשת. לפיכך, מיד עם אישור הצווים, חן פנה ליועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה, כדי לקבל את אישורה לצעד שנתקל בעבר בהתנגדויות משפטיות, כששרי תקשורת קודמים ניסו להניע מהלך דומה.
אל-ג'זירה תיסגר? היועמ"שית נתנה אור ירוק לסגירת הערוץ הקטרי, ההחלטה הסופית נמצאת בידיים של הקבינט הערב | @avishaigrinzaig עם הפרטים#חדשותהערב pic.twitter.com/EttV8prrJk
— כאן חדשות (@kann_news) May 2, 2024
כעת, שהגיע האישור המשפטי לכך על ידי בהרב מיארה, ולאחר שראש השב"כ רונן בר וראש המוסד דדי ברנע בעצמם הגישו חוות דעת חסויות. בהמלצותיהם תמכו בר וברנע בשלילת תעודות העיתונאי בנימוק של פגיעה בביטחון המדינה.