יורש העצר הסעודי: לא נקיים יחסים עם ישראל ללא הקמת מדינה פלסטינית

בן סלמאן: לא נקיים יחסים עם ישראל ללא מדינה פלסטינית
בן סלמאן הוסיף ואמר: "הממלכה לא תפסיק לפעול למען הקמת מדינה פלסטינית. אנחנו מגנים את הפשעים של ישראל נגד העם הפלסטיני"
מחבר אנסטסיה סטוקנוב מחבר אנסטסיה סטוקנוב
נתניהו ובן סלמאן
צילום: מארק ישראל סלם, פלאש 90

יורש העצר הסעודי, מוחמד בן סלמאן, אמר היום (רביעי) בנאום בפני מועצת השורא הסעודית שסעודיה לא תקיים יחסים עם ישראל ללא הקמת מדינה פלסטינית.

יורש העצר הוסיף: "הממלכה לא תפסיק לפעול למען הקמת מדינה פלסטינית. אנחנו מגנים את הפשעים של ישראל נגד העם הפלסטיני".

בן סלמאן נפגש בתחילת החודש עם יושב ראש הרשות הפלסטינית אבו מאזן והבטיח לו שסעודיה לא תלך לנורמליזציה עם ישראל ללא מחויבות ישראלית לתהליך השלום עם הפלסטינים. כך פורסם בכאן חדשות מפי דיפלומט ערבי מאחת ממדינות האזור.

לדברי הדיפלומט, הרשות וסעודיה סיכמו להיות מתואמות לגבי הנוסחה המקובלת כאשר סוגיית הנורמליזציה תבשיל ותהיה רלוונטית. אולם, בצל המשך המלחמה בעזה והבחירות המתקרבות לנשיאות ארצות הברית, לא נראה כי הדבר נמצא בהישג יד.

אבו מאזן אמר לבן סלמאן בפגישתם כי הרשות לא מתנגדת באופן עקרוני לנורמליזציה ישראלית-סעודית, אך הוסיף כי חשוב לה שהסוגייה הפלסטינית לא תישכח ושהפלסטינים יגרפו רווחים אמיתיים בתמורה להסכם כזה.

בחירת העורכת