רונן נאוטרה, אביו של החטוף עומר נאוטרה, אמר אמש (שלישי) כי שר החוץ האמריקני אנתוני בלינקן עדכן את משפחות החטופים בעלי האזרחות אמריקנית בנוגע למשא ומתן. בשיחה עם כאן חדשות אמר: "הוא עדכן אותנו שעובדים על עסקה קטנה לניסוי".
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
> רשימת שמות החטופים בעזה - והמשוחררים
"קיווינו לשמוע שיש התפתחויות במשא ומתן", אמר רונן. "בלינקן עדכן אותנו שעובדים על עסקה פוטנציאלית קטנה כדי לבדוק את השטח ולהרגיש אם יש עם מי לדבר בצד השני. עדיין לא ברור מי ינהל את זה מצד חמאס, מופעל לחץ גדול על קטר ומצרים".
הודעת משפחות החטופים בעלי האזרחות אמריקנית, לאחר פגישתם עם בלינקן בתל אביב אתמול: "המשפחות אמרו לבלינקן בפגישה כי הגיעה השעה לפעולה נחושה ואמרו כי יש לנצל את חלון ההזדמנויות שנוצר עם מותו של סינוואר לפני שחמאס יתארגן מחדש.
המשפחות קראו לארצות הברית, ישראל, מצרים וקטר לתקשר ישירות עם תושבי עזה באמצעות עלונים שיפוזרו מהאוויר ולהציע להם מעבר בטוח ותגמול כספי אם ימסרו מידע שיסייע בשחרור החטופים. המשפחות קראו למצרים ולקטר להראות את תמיכתן בארצות הברית על ידי קידום עסקת החטופים.
המשפחות גם חלקו עם בלינקן סיפורים אישיים על יקיריהם. הוריו של עומר נואטרה סיפרו על יום ההולדת שציין בשבי בשבוע שעבר, ורעייתו של קית' סיגל קראה לשחרר את בעלה לפני שימות בשבי. בלינקן, לפי ההודעה, הדגיש את מחויבות ארצות הברית לשחרור החטופים והביע את הערצתו לעמידתם הנחושה של המשפחות".