עמית סוסנה, שהייתה בשבי חמאס במשך 55 ימים, נאמה היום (רביעי) בפני שגרירי האו"ם באירוע לציון 15 שנה להקמת המנדט על אלימות מינית בעימותים. "הוחזקתי בשבי לבד, קשורה בקרסול לשרשרת ברזל. בבית הזה הותקפתי מינית על ידי מחבל חמאס ששמר עליי בשבי. הוא הכריח אותי להיכנס למקלחת ונכנס אחרי וכיוון את האקדח אליי", סיפרה.
עמית סוסנה, ששוחרה משבי חמאס, באו"ם: "הותקפתי מינית בידי מחבל חמאס ששמר עליי. זה תפקידכם להביא לשחרור כל החטופים"@gilicohen10 pic.twitter.com/V76UR8VmWb
— כאן חדשות (@kann_news) October 23, 2024
"הוא שאל אותי שאלות אישיות בזמן שהוא יושב לידי בתחתונים שלו, מרים את החולצה שלי, נוגע בי ושואל כל הזמן מתי הווסת שלי תיגמר. הייתי חסרת אונים. ידעתי בדיוק מה הוא מתכנן לעשות וכשהתקיפה הסתיימה אפילו לא יכולתי לי לבכות או להיות עצובה. לא עבר יום בו אני לא חושב על מה שהוא עשה לי".
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
> רשימת שמות החטופים בעזה - והמשוחררים
לשגרירים באו"ם אמרה סוסנה: "זה התפקיד שלכם להביא לשחרורם של כל החטופים החטופות ולהביא לסיום המצב הבלתי אנושי בו הם מוחזקים כבר 383 ימים".
שגריר ישראל באו"ם, דני דנון אמר כי דבריה של סוסנה היו "נאום עוצמתי שחושף את הפנים האמיתיות של ארגון הטרור חמאס".
פרמילה פאטן, הנציגה המיוחדת של מזכ"ל האו"ם לאלימות מינית בעימותים אירחה את סוסנה באירוע. בנאומה חזרה שוב על המלצותיה מהדוח שפרסמה בחודש אפריל האחרון, שבו קראה לשחרור כל החטופים והחטופות ללא כל תנאי, להפסקת אש מיידית ולחקירה עצמאית של מקרי האלימות כל על מנת להביא לדין את הפושעים ולמנוע מקרים נוספים של אלימות מינית.
עוד בנושא