לאחר המתקפה באיראן באופוזיציה הישראלית בירכו היום (שבת) את צה"ל על הביצוע, אך השמיעו ביקורת על הממשלה בשל בחירת היעדים שהותקפו. יו"ר האופוזיציה יאיר לפיד פרסם הודעה בה כתב בין היתר: "מברך את חיל האוויר שהוכיח שוב יכולות מבצעיות ברמה הגבוהה בעולם ואת העליונות האווירית שלו".
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
בשלב זה עבר לפיד לביקורת על הממשלה כשכתב: "ההחלטה לא לתקוף מטרות איסטרטגיות וכלכליות באיראן היתה שגויה. היינו יכולים וצריכים לגבות מאיראן מחיר כבד בהרבה. איראן היא ראש ציר הרשע, ועליה לשלם מחיר כבד על תוקפנותה".
יו"ר "ישראל ביתנו" אביגדור ליברמן המשיך באותו הקו וכתב: "הפעולה של חיל האוויר באיראן הביאה לידי ביטוי יכולות מרשימות של צה״ל ומקצועיות גבוהה ביותר של טייסנו".".
לאחר מכן עבר ליברמן לנימה ביקורתית כלפי הממשלה וכתב: "אבל יחד עם ההצלחה הזו, אנחנו לא יכולים להתעלם מהמציאות הקשה ובכך שהאיראנים לא יעצרו כאן. הם ימשיכו במאמציהם להגיע לנשק גרעיני והם ימשיכו להעביר את הכספים ממכירת הנפט והגז לחיזבאללה, לח'ותים, למליציות השיעיות ולפרוקסים למיניהם".
ליברמן סיכם: "לצערי, נראה כי במקום גביית מחיר אמיתי, ממשלת ישראל שוב מסתפקת בפעולות ראווה וביחסי ציבור. קניית שקט במקום הכרעה ברורה. הגיע הזמן לפעול בדרל שתשקף את עוצמתנו לא רק תדבר עליה".
יו"ר הדמוקרטים יאיר גולן הביע תקווה כי התקיפה הישראלית היא "תגובה סוגרת" ולא תגובה פותחת. גולן כתב הבוקר: "הלחץ האמריקאי עבד, או שקול ההיגיון הצבאי פעל לשם שינוי, אבל כפי שהדברים נראים כרגע יש פוטנציאל גדול לכך שהתגובה הישראלית פגעה ביכולות הגנתיות והתקפיות של איראן, אך מבלי לגרור אותנו למלחמת התשה ודאית, שאינה בטווח האינטרסים הביטחוניים והלאומיים של ישראל".
עוד בנושא