התנגדות בלתי צפויה בקואליציה נגד "חוק הרבנים 2". חבר הכנסת משה גפני זעם היום (שני) על קידום החוק. ביהדות התורה כועסים למעשה על קידום חוקים נוספים לפני חוק הגיוס.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
חבר הכנסת גפני אמר לעיתון יתד נאמן כי "הקואליציה חייבת לתאם איתנו את חוק רבני הערים ואת עיתוי העלאתו".

"חוק הרבנים", הקובע ששר הדתות יוכל לתקצב עוד רבנים ונותני שירותי דת ברשויות מקומיות בתיאום עם שר האוצר, יעלה היום להצבעה בקריאה ראשונה במליאה.
הצעת החוק שזכתה לכינוי "חוק הרבנים" הוסרה בחודש אוגוסט מסדרי היום של ועדת החוקה ושל מליאת הכנסת. זאת לאחר שלא הושגו הבנות עם השר לביטחון לאומי איתמר בן גביר, ובהיעדר רוב של תומכים במליאה. מפלגת עוצמה יהודית התעקשה שלא תתמוך בחוק, אלא אם השר בן גביר יצורף לפורום ביטחוני מצומצם, וכי נאמר להם שבמקרה כזה הליכוד וש"ס לא יאפשרו להעלות לסדר היום חוקים של המפלגה.
לאחר ניסיונות כושלים להגיע להסכמות, סעיפים אלה הוסרו.