הילד תבור דקל דיבר היום (שני) בכנסת על הקשיים השונים של משרתי המילואים ומשפחותיהם במסגרת דיון חירום בנושא. תבור בן העשר, הבן הצעיר מתוך שלושה, הגיע למקום עם אימו אילה שייצגה את ארגון "המתמרנות" - עמותה למען משפחות המילואים. הערב התראיין תבור לתוכנית "כאן בשש עם מאיה ראכלין" בכאן 11.
תבור דקל, בן 10, שאביו שירת יותר מ-200 ימים במילואים ריגש את ועדת הכנסת. בריאיון יחד עם חברו איתי יעבץ, שאביו נפל בעוטף, הוא מספר: "היה לי חשוב להגיד בכנסת שזה לא בסדר שיש אנשים שצריכים להתגייס ולא מתגייסים ואחרים נושאים בנטל הזה. גאה באבא - וגם דואג לו"@mayarachlin | #כאןבשש pic.twitter.com/f7MZGhrbMN
— כאן חדשות (@kann_news) November 11, 2024
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
"אבא שלי במילואים מאז 7 באוקטובר", סיפר תבור בכנסת. "יש לי חבר מאוד טוב מהכיתה שאבא שלו ואבא שלי היו ביחד במילואים, אבל אבא שלו מת במלחמה ואני רוצה להגיד שזה לא טוב ושזה לא יקרה יותר. אני גאה באבא שלי ודואג לו, ואני לא רוצה שזה יקרה יותר להורים, לילדים ולמשפחות".
"יש לי חבר מהכיתה שאבא שלו ואבא שלי היו ביחד במילואים, אבל אבא שלו מת במלחמה, ואני רוצה להגיד שזה לא טוב ושזה לא יקרה יותר"
— ערוץ כנסת (@KnessetT) November 11, 2024
צפו בדברים שאמר תבור דקל בן העשר, שאביו במילואים מאז ה-7.10, בדיון החירום בנושא קריסת משרתי המילואים ומשפחותיהם@MichaelBiton4 pic.twitter.com/i7b73zlWPA
אביו של תבור הוא רב-סרן יונתן דקל בוגר גדס"ר גבעתי שכיום משרת במילואים בגדוד הסיור של חטיבת ביסל"ח כקצין אג"ם. החטיבה והגדוד של יונתן ניצבו בחוד החנית של התמרון ברצועת עזה.
הגדוד לקח על עצמו משימות מורכבות וחשובות ככוח חלוץ הן בצפון הרצועה והן במחנות המרכז, בכמה סבבי לחימה. הוא היה שותף למבצע ארנון וחילץ כמה גופות חטופים בצפון הרצועה.
מאז תחילת המלחמה שירת יונתן במילואים יותר מ-200 ימים, והיד עוד נטויה. אילה מעורבת מאוד בחיי הגדוד ונמצאת בקשר עם משפחות הפצועים ועם נשותיהם של חבריו של בעלה לגדוד.