שופטי בית המשפט המחוזי בירושלים דחו היום (רביעי) את בקשת ראש הממשלה בנימין נתניהו לדחות את מתן עדותו בבית המשפט. בהחלטה נכתב כי "אף כי במלחמה קרו אירועים אשר חלקם מפורט בבקשה שלפנינו, חלקם היה ידוע בעת מתן ההחלטה, ולא שוכנענו כי חל שינוי מהותי בנסיבות, העשוי להצדיק את שינוי המועד שנקבע בהחלטה".
השופטים ציינו כי "בהחלטתנו מיום 9 ביולי 2024 ניתן להגנה פרק זמן של חמישה חודשים להיערך. בהחלטתנו הנוכחית הבאנו בחשבון הן את הזמן שניתן בהחלטה האמורה, והן את הזמן שנותר עד לתחילת פרשת ההגנה, כשלושה שבועות, בהם ניתן יהיה להשלים את ההיערכות לתחילת פרשת ההגנה. חזקה על ההגנה ועל נאשם 1 כי יגיעו ערוכים ומוכנים לדיון במועד שנקבע".
הסנגור, עורך הדין עמית חדד, הסביר את הבקשה: "צורכי המדינה גדולים ועדיפים על צורכי בנימין נתניהו. כאשר יש להתכונן או לטפל בעניינים אחרים, אז הוא מטפל בהם קודם כל. זאת הציפייה האלמנטרית. הוא שם את צרכי המדינה לפני הצרכים שלו. כל רגע שיש לו, ולכל אחד מאיתנו, הוא עוזב הכול ומגיע, גם ב-02:00 וב-03:00 לפנות בוקר. ביקשנו בקשה צנועה ומדודה".
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
לדברי עו"ד חדד, "זאת בקשה שמישהו אחר היה מקבל אם ראש הממשלה היה מילואמניק בכל תפקיד. אין אולם שהיה מתעלם מאירוע כזה. ואם ראש הממשלה מנהל את המלחמה כולה - זה דבר שצריך להתעלם ממנו? אנחנו לא מבקשים הנחת סלב, אבל שלא תהיה החמרת סלב. מה קדוש בתאריך הזה? מה מנסים לעשות? לתפוס את ראש הממשלה כשהוא לא מוכן?".
ראש התביעה בתיק 4000, עו"ד יהודית תירוש, הגיבה לבקשה באומרה כי בית המשפט "שקל את שיקול המלחמה והתחשב בו" וכי "ניתנו חמישה חודשים להיערך לפרשת ההגנה".
תירוש הוסיפה ואמרה: "נאשם, גם אם הוא ראש ממשלה, לא יכול להכתיב מה קורה במשפט שלו. שמענו מחברי שיש יכולת ורצון של ראש הממשלה להיערך גם במלחמה, היינו במלחמה גם ביולי. זה גם אינטרס שלנו שהנאשם יגיע ערוך ומוכן להגנתו". עו"ד חדד ענה לכך: "ראש הממשלה לא מוכן, לא בערך ולא ליד. אפילו לקרוא את ההודעות (במשטרה) טרם סיים".
צוות ההגנה של ראש הממשלה הגיש ביום שני בקשה לבית המשפט לדחות את תחילת מתן עדותו בעשרה שבועות. גם עליה אמר חדד: "הגשנו בלית ברירה. עשינו מאמץ יוצא דופן, בלילה, בסופי שבוע, במחירים אישיים יוצאי דופן, כדי להגיע לתאריך שנקבע".
עדותו אמורה להתחיל ב-2 בדצמבר, אחרי שקיבל דחייה בעבר של כמה חודשים, לבקשתו. בבקשה נטען כי שורת אירועים יוצאי דופן הפכו את הכנת ראש הממשלה למתן עדותו ל"בלתי אפשרית". בין האירועים שצוינו, חיסול מוחמד דף, חיסול נסראללה והמגעים לעסקת חטופים.
היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה והפרקליטות הגישו אתמול התנגדות נחרצת לדחות את העדות. בתגובתה לבית המשפט, דחתה הפרקליטות את הבקשה לדחייה. "האינטרס הציבורי מחייב התקדמות בהליך המשפטי ללא עיכובים נוספים", נכתב בתגובת הפרקליטות. "לאחר בחינה מעמיקה של הבקשה, ובהתחשב בדחיות הקודמות, המאשימה מתנגדת לכל דחייה נוספת של פרשת ההגנה".
במקביל, גורמים בפרקליטות מסרו כי נבחנת גם האפשרות לעדכן את הסדר ניגוד העניינים של ראש הממשלה. זאת, על רקע ההתפתחויות האחרונות בתיק והצורך בהתקדמות ההליך המשפטי.