בית משפט השלום בראשון לציון האריך היום (רביעי) את מעצרו של אלי פלדשטיין ושני חשודים נוספים עד מחר. זאת, למרות שהמשטרה ושב"כ ביקשו להאריך את מעצרו בשמונה ימים. פעולת חקירה נוספת אמורה להתבצע ביממה הקרובה, אחרי שחלה התפתחות חקירתית בימים האחרונים. אחד מהחשודים שוחרר מוקדם יותר היום לעשרה ימי מעצר בית. השופטת בדיון השמיעה ביקורת חריפה על משטרה שב"כ ופרקליטות על התארכות החקירה.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחרי הערוץ הרשמי
פלדשטיין הועבר הערב ממתקן של שב"כ לאחריות שב"ס. חוקרי שב"כ לא צפויים לחקור את פלדשטיין והחשודים הנוספים, ופעולת החקירה שנותרו הן של חוקרי המשטרה. גורם המעורה בחקירה טוען כי שב"כ מנסה להתנער מאחריות בגלל הביקורת על התארכות החקירה.
ביום ראשון אמרה השופטת אמרה בדיון בהארכת המעצר של פדלשטיין כי אם החקירה נגדו לא תתפתח, בית המשפט ישקול לשחרר אותו לחלופת מעצר. בהחלטה על הארכת מעצרו נכתב כי המעצר הוארך בהסכמה לאחר שנאמר שעד רביעי בצהריים יסתיימו פעולות החקירה והשלמות הפרקליטות.
העצורים בפרשה הביטחונית בלשכת רה"מ הועברו מחזקת שב"כ לידי שב"ס. גורם המעורב בחקירה: "שב"כ מנסה להתנער מהביקורת על התארכות החקירה" | הפרסום של @moyshis #חדשותהערב pic.twitter.com/1antbNNCEy
— כאן חדשות (@kann_news) November 13, 2024
לשכת ראש הממשלה בנימין נתניהו פירסמה אתמול הודעה בה תקפה את התנהלות שב"כ בפרשה. "כואב לנו מאוד שהורסים את חייהם של אנשים צעירים בטענות סרק כדי לפגוע בשלטון הימין". נכתב בהודעה. "במדינה דמוקרטית לא עוצרים אנשים בגלל הדלפה ל-20 יום במרתפים - תוך מניעת מפגש עם עו"ד במשך ימים רבים - רק כדי לחלץ מהם אמירות שווא נגד ראש הממשלה".
עורך הדין מיכה פטמן המייצג את אחד העצורים בפרשה אמר כי פלדשטיין ביקש ממרשו, החשוד שהוציא מסמכים מסווגים מצה"ל ללשכת ראש הממשלה, עוד מסמכים בשם נתניהו.
בריאיון לגלי צה"ל טען פטמן כי החשוד סבר שזה "מידע שראש הממשלה צריך לדעת", וכי התשובות שקיבל מפלדשטיין גרמו לו להאמין שהמידע מגיע ליעדו. "פלדשטיין אמר לו שראש הממשלה רוצה עוד, ומפנה לכך יום שלם". אמר.
עוד בנושא