"הקם להורגך, השכם לפטרו": קרעי תקף את היועמ"שית; לפיד: "מסית בגלוי לרצח"

קרעי תקף את היועמ"שית; לפיד: "מסית בגלוי לרצח"
שר התקשורת קרא לפטר את בהרב מיארה והשתלח: "הקם להורגך, השכם לפטרו" • ראש האופוזיציה לפיד גינה את דבריו של קרעי וקרא לפטרו באופן מיידי
מחבר דקלה אהרן שפרן מחבר דקלה אהרן שפרן
Getting your Trinity Audio player ready...
היועמ"שית בהרב מיארה והשר קרעי
היועמ"שית בהרב מיארה והשר קרעי צילום: חיים גולדברג, פלאש90, יונתן זינדל

מתקפת השרים נגד היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב מיארה, נמשכת. שר התקשורת שלמה קרעי קרא היום (ראשון) לפטר את היועמ"שית: " הקם להורגך - גם ברפיסות ובהסכמה שבשתיקה – השכם לפטרו". ראש האופוזיציה יאיר לפיד גינה את דבריו של קרעי ודרש לפטרו באופן מיידי: "מסית בגלוי לרצח".

הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי

ההשתלחות של קרעי הגיעה בעקבות ירי פצצות התאורה אמש על בית ראש הממשלה בנימין נתניהו בקיסריה. השר טען: "‏בזמן שהרחובות בוערים והאנרכיסטים מרגישים חופשיים לפרוץ גדרות משטרה, להשליך לפידים, לירות פצצות תאורה, ולפרוץ לבית ראש הממשלה, היועמ"שית ממשיכה לשבת בחיבוק ידיים, מעניקה להם לגיטימציה ומסרבת לעצור את ההידרדרות המסוכנת הזאת".

חבר הכנסת גלעד קריב זעם על דבריו של קרעי: "השתיקה של נתניהו מול מסע ההסתה הנפשע של השר קרעי ושל שרים נוספים כנגד היועמ"שית, הופכת אותו לשותף בהתרת דמה ובהתרת הדם של שומרי סף נוספים. זוהי עדות נוספת לכך שהוא מעוניין להמשיך ולקרוע את החברה הישראלית לפירורים במטרה להנציח את שלטונו"

ממטה "חופשי בארצנו" נמסר בתגובה: "בזמן שהמדינה במלחמה ושומרי הסף פועלים סביב השעון למען אזרחי ישראל, שר בממשלה בוחר להסית ולהתיר את דמה של היועמ"שית. נתניהו חייב להתנער מיידית מדבריו המסוכנים של השר שלו - שתיקתו תהיה אישור להסתה פרועה זו. היועמ"שית פועלת בנחישות ובמקצועיות לשמירה על שלטון החוק והדמוקרטיה, ותזכה לגיבוי ציבורי מלא בהגנתה על ערכי היסוד של מדינת ישראל".

בחירת העורכת