בישראל סבורים כי על בית הדין הפלילי הבינלאומי בהאג הופעל לחץ כדי שיקבלו את ההחלטה להוציא את צווי המעצר נגד בנימין נתניהו ויואב גלנט לפני תחילת כהונתו של נשיא ארצות הברית הנבחר דונלד טראמפ - כך פורסם הערב (חמישי) בחדשות הערב בכאן 11.
בישראל סבורים כי הופעל לחץ על הוצאת צווי המעצר לנתניהו וגלנט לפני כהונת טראמפ. גורם ישראלי רשמי: הצווים הם אירוע פוליטי@gilicohen10 עם הפרטים #חדשותהערב pic.twitter.com/fTBn4mP4oA
— כאן חדשות (@kann_news) November 21, 2024
בעקבות צווי המעצר נגד ראש הממשלה ושר הביטחון לשעבר, בקבינט קראו "לשחרר את הרסן ברצועה" ולגבות תג מחיר בנוגע לסיוע ההומניטרי ולסנקציות על הרשות הפלסטינית.
> הוואטסאפ של כאן חדשות - עקבו אחר הערוץ הרשמי
גורמים רשמיים אמרו היום: "אנו רואים את הוצאת הצווים כאירוע פוליטי. כל קו אדום נחצה פה מבחינת סטנדרט משפטי. זה סטנדרט כפול, לא כובד פה שום כלל משפטי".
השלכות צווי המעצר על נתניהו וגלנט, ועל אזרחי ישראל
ההחלטה על הוצאת הצווים צפויה להשפיע על נתניהו וגלנט באופן מיידי, אך השלכותיה יכולות להיות נרחבות הרבה יותר. המדינות החברות בבית הדין - בין היתר כל מדינות האיחוד האירופי, בריטניה וקנדה - מחויבות לכבד את הצווים ולעצור את נתניהו וגלנט ברגע שינחתו בשטחן.
ישראלים נוספים עלולים להיעצר בחו"ל: @almog_tamar עם ההשלכות של הוצאת צווי המעצר לנתניהו וגלנט עליהם ועל כולנו
— כאן חדשות (@kann_news) November 21, 2024
#חדשותהערב pic.twitter.com/h7BCUQCgQm
גם חלק ניכר ממדינות אפריקה כמו קניה, ניגריה, נמיביה, וגאנה חברות בבית הדין, וכך גם יפן, דרום קוריאה, אוסטרליה, ניו זילנד ומדינות אמריקה הלטינית. מכאן שההחלטה תשפיע גם על ביקורים של שני האישים באו"ם, על מפגשים עם מנהיגי מדינות וגם על נחיתות ביניים במדינות אלה.
גם אזרחי ישראל עלולים לסבול מהשלכות ההחלטה, שכן מדינות יחששו לעשות עסקים עם מדינה שנגד הראש שלה הוצא צו מעצר על פשעי מלחמה. גם חברות פרטיות, גופי מחקר ומוסדות אקדמיים ישקלו מחדש את קשריהם עם ישראל ועם ישראלים.
בנוסף, בעצם הוצאת הצווים גדלה סכנת המעצר לישראלים בדרג נמוך יותר, ובתי משפט במדינות החברות בבית הדין עלולים להיענות יותר בקלות לבקשות מעצר ויוזמות שיגישו גופים וארגונים במדינות אלה.
עוד בנושא