אחת הדמויות שנשלחו להסביר לעולם את החלטת בית הדין הפלילי בהאג להוציא את המעצר נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר הביטחון לשעבר יואב גלנט בשבוע שעבר היה פאדי אל-עבדאללה, דובר בית הדין. בריאיון הבוקר (חמישי) בכאן רשת ב, אמר: "מצופה מהחשודים להופיע בפני בית הדין. כל הזכויות שלהם יובטחו, כולל חזקת החפות".
איך ייתכן שנתניהו וגלנט הם היחידים שעומדים לדין? האם זה אומר שהם אחראים ל-7 באוקטובר? נשאל אל-עבדאללה, וענה: "בית המשפט בודק האם נעשו פשעים במהלך המלחמה. ואני רוצה להדגיש: במהלך מלחמה – לא הכל מותר".
"שיקולים פוליטיים ואיומים לא ישפיעו על קבלת ההחלטות, השופטים הם עצמאיים ויחליטו רק על פי הראיות והחוק", השיב אל-עבדאללה כשנשאל האם הלחץ מצד ישראל על מדינות שלא לשתף פעולה עם הצווים, והאפשרות שהממשל האמריקני יטיל סנקציות על השופטים וגורמים נוספים בבית הדין ישפיעו על ההחלטה.
אל-עבדאללה בחר שלא להתייחס להודעות של גרמניה וצרפת, שחברות בבית הדין, שהצהירו השבוע שאם נתניהו ינחת על אדמתן, לא ייעצר: "אני לא מתכוון לדבר על החלטות פוליטיות. אם למישהו יש טענות על החלטות בית הדין – הוא צריך לפנות לשופטים".
לשאלה "האם בכלל אפשרי לבטל את הצווים?" השיב: "השופטים יכולים לבטל אותם רק אם יש טיעונים חזקים מאוד. גם אם הייתה מוקמת ועדה חקירה בישראל, השופטים היו בודקים אם יש חקירה אישית נגד נתניהו וגלנט בגין אותם אישומים בדיוק שבגינם הוצאו הצווים".
הוא הדף את הביקורת בעניין הטיה אנטי-ישראלית - ולדעת רבים גם אנשיטמית - בבית הדין: "כל מה שנידון אצלנו אלה סוגיות משפטיות וחוקיות. מה שכולם צריכים להיות מודאגים ממנו, הוא שכולנו צריכים לציית לחוקים ואף אחד לא נמצא מעל החוק – והמטרה שלנו, היא להגן על מי שיכול להיפגע או נפגע – עד כמה שניתן".
