שר הביטחון לשעבר משה (בוגי) יעלון התייחס הבוקר (ראשון) לכך שאמר כי ישראל "מבצעת טיהור אתני" ברצועת עזה. בריאיון לאריה גולן בתוכנית "הבוקר הזה" בכאן רשת ב, אמר יעלון כי הוא עומד מאחורי הדברים. "אני מדבר בשמם של מפקדים שמשרתים בצפון עזה. מבצעים פה פשעי מלחמה", טען יעלון.
הריאיון המלא בכאן רשת ב
"אני עומד מאחורי הביטוי הזה", אמר יעלון. "מעמידים את חיילי צה"ל בסכנת חיים והם יהיו חשופים לתביעות בבית הדין הפלילי". יעלון הוסיף שכל עוד הממשלה לא תיקח אחריות ותקים ועדת חקירה ממלכית, מדינת ישראל כבר לא דמוקרטיה.
יעלון טען כי הוא "הציב מראה" לקריאות שנשמעות לדילול האוכלוסייה העזתית וחזרת ההתיישבות היהודית ברצועת עזה - כשהוא מציין את דבריו של שר האוצר בצלאל סמוטריץ': "אני חייב להתריע מפני מה שקורה שם. מבצעים פה פשעי מלחמה. שום דמוקרטיה לא הגיעה לבית הדין הפלילי בהאג".
על הסכם הפסקת האש בצפון אמר יעלון: "לפני חודש וחצי, אחרי ההצלחה של צה"ל, שמענו קריאות של מנהיגים בלבנון לחזור להחלטה 1559 על פירוק חיזבאללה מנשקו. זו הייתה הזדמנות היסטורית אבל היו שיקולים אישיים ופספסנו אותה".
שר הביטחון לשעבר יואב גלנט הגיב על ההאשמות של יעלון וטען שהן שקר "המסייע לאויבנו ופוגע בישראל" ודרש ממנו להתנצל על דבריו. גלנט הוסיף כי במסגרת תפקידו הוא הכיר מקרוב את לוחמי ומפקדי צה"ל "שפועלים בהתאם לאמות המידה הגבוהות ביותר הניתנות ליישום במלחמה המורכבת והקשה שנכפתה עלינו".
יעלון אמר אתמול בריאיון לערוץ דמוקרטTV כי ישראל מבצעת טיהור אתני בצפון רצועת עזה: "הדרך שכרגע גוררים אותנו אליה היא לכבוש, לספח, לטהר טיהור אתני, תסתכלו על צפון הרצועה. טרנספר, תקראו לזה איך שאתם רוצים, ולהתיישב יישוב יהודי".
שר הביטחון לשעבר, משה יעלון, לדמוקרטtv: "הדרך שכרגע גוררים אותנו אליה היא לכבוש, לספח, לטהר טיהור אתני, תסתכלו על צפון הרצועה טרנספר, תקראו לזה איך שאתם רוצים ולהתיישב יישוב יהודי"@yaara_shapira pic.twitter.com/J8VbkAIToL
— כאן חדשות (@kann_news) November 30, 2024
בתגובה לדבריו של יעלון נמסר מהליכוד: "בוגי יעלון כבר איבד מזמן את הכיוון והמצפן, ודברי הבלע השקריים שלו הם פרס לבית הדין הפלילי הבין לאומי ולמחנה שונאי ישראל". יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ יצא גם הוא נגד דברי יעלון וכתב: "לא טיהור אתני - צה"ל נלחם בטרוריסטים וימשיך כך גם בעתיד בכל הרצועה".