ממצאי סקר מנדטים שנערך עבור כאן חדשות, ברקע ההפיכה בסוריה ותחילת עדות ראש הממשלה בנימין נתניהו במשפטו, מצביע על התחזקות של מפלגת הליכוד, בעיקר על חשבון קולות המחנה הממלכתי וישראל ביתנו. הסקר בוצע באמצעות דודי חסיד ממכון הסקרים קנטאר.
סקר כאן חדשות: תחזית המנדטים
נתניהו התחזק לנתון שיא מאז תחילת המלחמה, וגוש תומכיו גדל ל-52 מנדטים, לעומת 49 מנדטים בסקר שנערך בחודש שעבר. התחזקות נרשמה גם במפלגתו של לפיד (15 מנדטים לעומת 13 בחודש שעבר), אך מדובר במנדטים שרובם הגיעו ממפלגות אחרות באופוזיציה. (בסוגריים: נתוני סקר קודם שנערך לפני כחודש)

הליכוד בראשות בנימין נתניהו - 26 (24)
יש עתיד בראשות יאיר לפיד - 15 (13)
מפלגת הדמוקרטים בראשות יאיר גולן - 10 (11)
המחנה הממלכתי בראשות בני גנץ - 19 (21)
עוצמה יהודית בראשות איתמר בן גביר - 8 (8)
ישראל ביתנו בראשות אביגדור ליברמן - 14 (15)
ש"ס בראשות אריה דרעי - 10 (10)
יהדות התורה בראשות יצחק גולדקנופף - 8 (7)
חד"ש-תע"ל בראשות איימן עודה ואחמד טיבי - 5 (6)
רע"ם בראשות מנסור עבאס - 5 (5)

לא עוברות את אחוז החסימה:
הציונות הדתית בראשות בצלאל סמוטריץ' - 2.8% (3%)
בל"ד בראשות סמי אבו שחאדה - 2% (2.1%)
תקווה חדשה בראשות גדעון סער - 1.3% (1.3%)

מה צפוי לקרות אם תקום מפלגת ימין בראשות בנט?
גם במקרה כזה נתניהו מתחזק משמעותית, הן מבחינת המנדטים לליכוד והן מבחינת גודל הגוש. למרות שלפיד מתחזק בתרחיש בתחזית המנדטים הכללית, הוא צפוי להפסיד מנדטים רבים במקרה שבנט ירוץ בבחירות, וכך גם גנץ. במקרה כזה גוש נתניהו צפי להתחזק ב-3 מנדטים, ולטפס ל-50 מנדטים. (בסוגריים: נתוני סקר קודם שנערך לפני כחודש)
הליכוד בראשות בנימין נתניהו - 24 (22)
מפלגת ימין בראשות נפתלי בנט - 22 (21)
יש עתיד בראשות יאיר לפיד - 9 (9)
מפלגת הדמוקרטים בראשות יאיר גולן - 10 (10)
המחנה הממלכתי בראשות בני גנץ - 10 (13)
עוצמה יהודית בראשות איתמר בן גביר - 8 (8)
ישראל ביתנו בראשות אביגדור ליברמן - 9 (9)
ש"ס בראשות אריה דרעי - 10 (10)
יהדות התורה בראשות יצחק גולדקנופף - 8 (7)
חד"ש-תע"ל בראשות איימן עודה ואחמד טיבי - 5 (6)
רע"ם בראשות מנסור עבאס - 5 (5)
לא עוברות את אחוז החסימה:
הציונות הדתית בראשות בצלאל סמוטריץ' - 1.8% (2.6%)
בל"ד בראשות סמי אבו שחאדה - 2% (2.1%)
תקווה חדשה בראשות גדעון סער - 1.5%, (1.2%)

רוב בציבור לוועדת חקירה ממלכתית ולעסקת לשחרור חטופים
מתוך כלל המדגם, 67% מהמשיבים הצהירו כי הם בעד ועדת חקירה ממלכתית למחדלי 7 באוקטובר, 14% בעד ועדה פוליטית, ו-19% אמרו כי אינם יודעים.
52% ממצביעי הקואליציה בבחירות האחרונות אמרו כי הם בעד ועדת חקירה ממלכתית, ו-26% מעדיפים ועדת חקירה פוליטית. 26% השיבו "לא יודע". בקרב מצביעי הליכוד בבחירות האחרונות, 52% אמרו כי הם בעד ועדת חקירה ממלכתית, 30% בעד ועדת חקירה פוליטית, ו-18% אינם יודעים.
56% מהנשאלים תמכו בעסקה לשחרור חטופים וסיום המלחמה, גם במחיר של נסיגת כוחות צה"ל מרצועת עזה ושחרור אלפי מחבלים. 24% התנגדו, ו-20% השיבו כי אינם יודעים. בקרב מצביעי הקואליציה 44% מתנגדים לעסקה לשחרור חטופים בתנאים הללו, 30% תומכים, ו-26% השיבו שאינם יודעים.
