מגעים לעסקת חטופים

דובר המל"ל האמריקני על עסקת חטופים: חמאס הוא המכשול להסכם

דובר המל"ל האמריקני: חמאס הוא המכשול לעסקת חטופים
ג'ון קירבי עדכן שארה"ב פועלת במרץ להשיג עסקה לפני עזיבת הממשל הנוכחי, למרות הקשיים מול חמאס. במקביל, התייחס לפעילות צה"ל בעזה ובתימן, וחזר על תמיכת ארה"ב בזכותה של ישראל להגן על עצמה • גורמים בצוות המו"מ קראו לגמישות בעמדות ישראל ובכיר ביטחוני הזהיר - השיח על השיחות מחבל במאמצי התיווך
מחבר נתן גוטמן מחבר נתן גוטמן
תמונות החטופים בכיכר החטופים
תמונות החטופים בכיכר החטופים צילום: מרים אלסטר, פלאש90

דובר המועצה לביטחון לאומי, ג'ון קירבי, הצהיר היום (שישי) כי ארגון הטרור חמאס, הוא זה שמהווה מכשול להסכם שחרור חטופים והפסקת אש. "חמאס מוסיף מכשולים ומסרב להתקדם בנושאים שעדיין לא סוכמו. אנו מאמינים שאנו מאד קרובים ולכן לא נוותר".

> 100 עדיין שם: רשימת החטופים בעזה - ואלו ששוחררו

עוד הוסיף דובר המל"ל: "חמאס הוא המכשול להסכם. אנו מאמינים שקרובים להסכם ובשלב זה הפרטים הספציפיים הם שעומדים על הפרק וזה השלב שבו זה נעשה מסובך יותר. אנו מוסיפים לעבוד על זה בכל המרץ כדי לנסות להשיג עסקה לפני שנעזוב את הבית הלבן. אין פריצת דרך שאפשר לדווח עליה".

גורמים בצוות המו"מ קראו לגמישות בעמדות ישראל

גורמים המעורבים במשא ומתן לעסקת חטופים קראו להגמיש את עמדות ישראל בחלק מהסוגיות השנויות במחלוקת, כדי לקדם פריצת דרך בשיחות שנקלעו למבוי סתום.

במקביל, גורם ביטחוני בכיר הזהיר כי הפרסומים התכופים והדיון הציבורי אודות מצב השיחות פוגעים בסיכויי ההתקדמות ומייצרים ציפיות שווא בקרב משפחות החטופים. לדבריו, "רק משא ומתן חשאי מאחורי הקלעים יוביל להשגת הסכם".

קירבי התייחס גם לפעילות צה"ל ברצועת עזה, בדגש על התקיפות בבית החולים ברצועה, ואמר: "חמאס משתמש בבתי חולים להחבאת נשק וציוד צבאי. לא אדבר על פעולות צה"ל, אבל איננו רוצים לראות בתי חולים כזירות של קרב".

כמו כן, דובר המל"ל הצהיר כי מטרת ארצות הברית היא איננה למחוק את המורדים החות'ים מתימן מעל פני האדמה, אלא "לפגוע ביכולתם לפגוע בישראל ובכלי שיט ולשחוק את היכולות הצבאיות שלהם. התקפות ארצות הברית  נגד החות'ים ימשכו כל עוד האיום שלהם על ספינות ועל ישראל ימשך"

"החות'ים מהווים איום אמיתי ומוחשי לבטחון האנשים בישראל ולכן יש לישראל זכות להגן על עצמה", אמר קירבי, "הדרך שבה ישראל מגינה על עצמה חשובה ואנו רוצים לראות פעולות שתהיה להם השפעה מינימלית על תשתיות אזרחיות ואזרחים. השיחות עם ישראל בעניין זה נמשכות".

בחירת העורכת