מבדיקת כאן חדשות עולה כי גם יועמ"שית הכנסת, עו"ד שגית אפיק, גורסת כי יש קושי בהחלטת דין רציפות על חוק הגיוס - כך פורסם הערב (חמישי) בתוכנית "כאן הערב" בכאן רשת ב. זאת, על אף דבריו של מזכיר הממשלה יוסי פוקס כי הייעוץ המשפטי של הכנסת הוא שיקבע בעניין, ולא היועצת המשפטית לממשלה.
בחוות דעת שמסרה אפיק בחודש יוני האחרון נכתב כי גם אם בסופו של דבר יוחל דין רציפות על חוק הגיוס, על חברי הכנסת לקיים הליך חקיקה מקיף ומלא ואם לא, "הדבר עלול לפגום בתקינות הליכי החקיקה ולהוות פגם היורד לשורשו של הליך החקיקה".
בנוסף, יועמ"שית הכנסת חוותה את דעתה במסגרת עתירה לבג"ץ בעניין ואמר כי בשלב זה, שבו החוק הוא בחזקת הממשלה שמבקשת להחיל עליו את דין הרציפות, עמדתה של היועצת המשפטית לממשלה היא זאת שתקפה ולא עמדת יועמ"שית הכנסת.
אפיק כתבה כי כך יהיה הדבר עד שהחוק יגיע לכנסת, והוסיפה: "ליועצת המשפטית לכנסת אין כמובן עמדה בשאלה אם נפלו בהחלטת הממשלה פגמים אלה ואין לה גם נתונים או מידע ביחס לאופן שבו התנהל בעבר ובמקרה דנן ההליך שבו מחליטה הממשלה להציע לכנסת להחיל דין רציפות על הצעת חוק,שכן מדובר בהתנהלות הפנימית בממשלה וביחסים שבין הממשלה לבין הייעוץ המשפטי לממשלה".
כתבתנו מציינת כי עד כה לא הוגש שום נוסח חוק חדש של חוק הגיוס.
