הדיון בבג"ץ בעניין גיוס החרדים נמשך היום (רביעי) ונראה ששופטי בג"ץ מתקשים לקבל את תשובות נציגי המדינה ואיגוד הישיבות. השופט נועם סולברג אמר כי "קשה לא לאבד את המזג" אחרי שנציג איגוד הישיבות טען שבג"ץ לא היה דן בעתירות אחרות הנוגעות לסוגיות של שוויון.
השופטת דפנה ברק ארז המשיכה ואמרה כי "בטיעון (הנוגע למספרי הגיוס, ת.א) אין חיבור למציאות, אין התייחסות למציאות הנוכחית, אנחנו במלחמה". מוקדם יותר הקשו השופטים על נציג המדינה, ותהו מדוע ממתינים לצווים אישיים כשיש צו פוקד כללי, ושאלו מה עמדת הממשלה לגבי אלו שלא נקראים לגיוס כרגע.
כמו כן לא התקבלה תשובה ברורה של המדינה אם יש כוונה לגייס בשנה הבאה את מי מבין 4,800 שאמורים להתגייס השנה ולא מגויסים, כלומר - אם המכסות שהמדינה מצהירה עליהן הן מצטברות.
השופט סולברג אמר בתחילת הדיון כי השופטים הזדעזעו מהנתונים על מספר המועמדים לגיוס בתשובה שהוגשה לבית המשפט. "מה אתם עושים בעניין האכיפה ומהם אמצעי האכיפה?", שאל את הנציג.
במהלך הדיון, אישה שהתפרצה מספסלי האולם בזעם: "איך יכול להיות שיש ציבור שלם שלא נושא בנטל? כמו שהבן שלי הלך לצבא שהחרדים יילכו לצבא". עוד הוסיפה: "אתם הורגים את המדינה הזאת נמאס כבר. לא יכול להיות שיש פה ציבור של פרזיטים, אנחנו לא החמור של החרדים".
המדינה הודיעה לפנות בוקר לבג"ץ כי החל משנת הגיוס שתחל ביולי 2026, לא צפויה להיות כל מגבלה על יכולת הקליטה של בני הציבור החרדי חייבי הגיוס לצה"ל. זאת לאחר שאמש, בחדשות הערב, נחשף כי שר הביטחון ישראל כ"ץ ביקש להשמיט את עמדת הצבא כי ניתן לעשות זאת. שכן, עמדה זו אינה עולה בקנה אחד עם חוק הפטור שמגבש השר, שמגדיר יעדים מוגבלים של אלפים בודדים של מגויסים בשנה.
הבוקר הגיב השר כ"ץ לפרסום וכתב ברשת X כי "תשובת המדינה לעתירה בעניין הגיוס הוגשה אתמול לבג"ץ ועמדת צה"ל מופיעה בה במלואה".