עורך דין ירון פורר, בא כוחם של בני משפחתה של חני בליוויס - לשעבר ראש לשכתו של ראש הממשלה - התראיין היום (חמישי) לליאת רגב ורועי ינובסקי בתוכנית "בחצי היום" בכאן רשת ב על אודות חקירתם באזהרה על ידי המשטרה.
האזינו לריאיון המלא
"המשפחה מסרה פרטים ושתפה פעולה עם משטרת ישראל", מסר עורך הדין פורר. בני המשפחה נקראו להגיע לחקירה ביום שני האחרון, אולם בחרו שלא להגיע. על כן, המשטרה החליטה לזמנם לחקירה באזהרה שנערכה אתמול. על בחירתם שלא להגיע לחקירה ביום שני אמר כי הם לא היו חשודים בכלום, אך כעת הם חשודים בהעלמת ראיות - הטלפון של חני בליוויס.
"בלי הטלפון לא ניתן להתקדם, אבל אם המשטרה לא מאתרת אותו יש צד שני שלא נמצא בארץ - שגם לו יש טלפון", אמר פורר על המשך החקירה תוך התייחסות לטלפון של רעיית ראש הממשלה שרה נתניהו. כמו כן, עורך הדין הדגיש כי "איש לא איים על משפחת בליוויס בעקבות התחקיר".
למעשה, הצעד הראשון שבו נקטה המשטרה היה לנסות לאתר את מכשיר הנייד של בליוויס המנוחה, שכן התחקיר בתוכנית "עובדה" התבסס על הודעות מתוך הטלפון. במשטרה חשדו כי יורשיה מחזיקים בו. לאחר שבני המשפחה לא הגיעו למתן עדות ביום שני, השוטרים הגיעו לביתם עם צו להמצאת מסמכים, וכשלא מצאו את הטלפון עיכבו אותם לחקירה.
כזכור, בעקבות התחקיר היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב-מיארה ופרקליט המדינה עמית איסמן הורו לפתוח בחקירה נגד שרה נתניהו. הגברת נתניהו הגיבה על כך במכתב שנשלח באמצעות עורך דינה אוריאל ניזרי, שבו נכתב כי החקירה אינה חוקית וכי היא נפתחה ממניעים פוליטיים.
"אנו עדים לכך כי יועצת משפטית לממשלה בחרה לפעול ממניעים אישיים ופוליטיים ולא על פי חוק, תוך שהיא עושה שימוש בחוק למטרות פוליטיות בניגוד מוחלט לכל יסודות הדמוקרטיה", כתב עורך דינה של נתניהו.
עוד נכתב בשם הגברת נתניהו כי "על 'מחאות' שכללו מצור על מרשתי במספרה, הגבלת תנועה, הצתות, פריצת מחסומים וניסיונות חוזרים לפגוע במרשתי עמדתם מנגד ולא פתחתם בחקירה וכעת משום מה כן".
