טליק גואילי, אימו של רס"ר רן גואילי שנהרג ב-7 באוקטובר וגופתו מוחזקה בשבי חמאס, אמרה היום (רביעי) לכאן רשת ב בתוכנית "סדר יום", כי יצאה מהפגישה אתמול עם ראש הממשלה בנימין נתניהו מאוד מבולבלת, וכי לתחושתה הסיכוי להגיע לעסקה, נמוך.
הריאיון המלא עם אימו של רן גואילי | האזינו
"אני חושבת שהמטרה של חמאס היא לא לעשות את העסקה , כלומר אני לא מבינה למה שחמאס יעשה אותה, למה שהוא בכלל ירצה לשחרר חטופים ? רק ימים יגידו אם הוא יחתום על העסקה הזאת בכלל. לפי מה שאני מבינה הסיכוי לעסקה הוא לא גבוה, ואם הוא קיים, אז זה כאילו מחזיר אותנו לנקודת ההתחלה", אמרה טליק.
התצפיתנית נעמה לוי נחטפה ממוצב נחל עוז ומוחזקת בשבי חמאס כבר 467 ימים. אימה, איילת לוי שחר, אמרה לתוכנית "סדר יום": "מרוב רגשות ותחושות לקראת העסקה קשה למצוא את המילים. הכול עולה - החרדה שזה לא יקרה, והמחשבה איך נעמה תהיה כשהיא תגיע".
הריאיון המלא עם אימה של נעמה לוי | האזינו
על התבטאותו של השר לביטחון לאומי איתמר השר בן גביר, כי מנע בעבר עסקאות להשבת חטופים, אמרה איילת: "זה בעוכריו שהוא אומר את זה. כאילו, זה פשוט לא להאמין, לא להאמין שנאמרים כאלה דברים".
"אני באמת קצת מזיזה את זה הצידה, כי אני מרגישה שזה סוג של רעשי רקע. קורה שיש דמויות מאוד שליליות, מאוד מסיתות בחברות שונות, במדינות שונות, פשוט לא צריך לתת לזה לנצח".
נעמי ברוך, אימו של אוריאל ברוך שנחטף ממסיבת הנובה ברעים ונרצח בשבי חמאס, סיפרה לתוכנית "בחצי היום" כי בנה היה בפגישה עם ראש הממשלה. "הוא יצא מוטרד. אין אזכור על עוד פעימות ואין מידע על מצב החטופים".
הריאיון המלא עם אימו של אוריאל ברוך | האזינו
"זו עסקה לא טובה. ראש הממשלה אמר שלא עושים מו"מ עם טרוריסטים. החיים שלי התהפכו. אין לי חיים. אני חיה-מתה. אין לי אוויר וקשה לי. אני לא ישנה כבר כמה חודשים. אני מצפה שיחזירו לי אותו".
חיים היימן, אביה של ענבר שנרצחה בנובה וגופתה נחטפה לעזה, הוסיף גם הוא לתוכנית "בחצי היום": "העסקה הזאת מדברת על 33 חטופים כשממשלת ישראל לא יודעת להגיד איך היא מחזירה את שאר החטופים שהם הרוב שם. מהמרים פה על ענבר, שתישאר שם. מי שלא בעסקה ההומניטרית מרגיש פחד - הוא לא בעד העסקה".
"תחושות קשות. מתחיל לאבד תקווה ואמון במקביל. ענבר לא מופיעה בעסקה ההומניטרית למרות שהיא כוללת גופות. ענבר היא אישה ואחר כך היא חלל. היא צריכה לצאת בעסקה", אמר חיים.
הריאיון המלא עם אביה של ענבר היימן | האזינו
לי שי לביא מירן, אשתו של עמרי מירן שנחטף מקיבוץ נחל עוז, אמרה לתוכנית "קלמן ליברמן" בכאן רשת ב, כי הפגישה עם נתניהו הייתה לא פשוטה משום שעדיין לא דיברו על שלב ב' בהסכם.
"אחרי יותר מ-15 חודשים עדיין לא הגענו להסכם כולל שבו אנחנו יודעים מתי יחזור החטוף האחרון". עוד הוסיפה לי שי, כי ישראל שהתחייבה בעבר שלא להפריד בין הורים לילדיהם, לא מביאה בחשבון את משפחתה.
הריאיון המלא עם אשתו של עמרי מירן | האזינו
מלכי שם טוב, שבנו עומר שם טוב נחטף מהמסיבת הנובה ברעים, אמר לתוכנית "הבוקר הזה" כי בפגישה עם נתניהו התרשם כי הוא נחוש להשלים עסקה כוללת. עם זאת, המשפחות מודאגות מהאפשרות שהשלב השני בעסקה לא יתממש.
"הרגשנו והבנו שהעסקה עומדת להחתם, אבל כמו שאנחנו אומרים מאז תחילת המלחמה - כולם צריכים לחזור. והעסקה מפוצלת לשני שלבים לכן אנחנו מאוד מודאגים, כולם כולם צריכים לחזור", אמר שם טוב.
הריאיון המלא עם אביו של עומר שם טוב | האזינו
ראש הממשלה נתניהו נפגש אתמול עם משפחות של חטופים. זאת, בעקבות המגעים המתקדמים לעסקה לשחרור החטופים והחטופות. בפגישה השתתפו חמישה נציגים מטעם המטה: אודי גורן, מלכי שם טוב, אלי אלבג, שרון שרעבי ולישי מירן לביא.
שרון שרעבי, שאחיו אלי מוחזק בשבי חמאס, וגופת אחיו יוסי מוחזקת אף היא ברצועה, סיפר אתמול לתוכנית "בנימיני וגואטה" בכאן רשת ב על תוכן הפגישה. "אני לא יכול להגיד שאכן נשלב השני יתקיים והוא סגור. אנחנו מאוד מוטרדים מהמצב הזה, אבל ראש הממשלה נחוש להחזיר את כל החטופים הביתה".
> 98 עדיין שם: רשימת החטופים בעזה - ואלו ששוחררו
> טיוטת ההסכם עם חמאס
"ראש הממשלה מבדיל בצורה משמעותית בין קו אופטימלי לקו ריאלי, הקו האופטימלי שכולם בעסקה הביתה. אבל זה לא המצב, כשאתה יושב מול חמאס, שדורש ערבויות, שדורש דברים שישראל עדיין לא יכולה להסכים להם, וכנראה שהיא לא תסכים להם גם בעתיד. ואת הפערים האלה צריך לסגור", הוסיף שרעבי.
בעצרת בכיכר החטופים אמש, אמר שם טוב לכאן חדשות, כי התרשם שפניו של ראש הממשלה לעסקה כוללת: "נתניהו אמר שהעסקה היא עסקה כוללת, והמשא ומתן שמתנהל כרגע, הוא עבור כל החטופים ולא רק על חלקם שבשלב הראשון, ומבחינתו הוא עושה את הכול כדי שזה יקרה".
