נשיא ארצות הברית ביידן האריך הלילה (רביעי, שעון ישראל) בשנה נוספת את הצו הנשיאותי שמכריז על מצב חירום ביהודה ושומרון. צו זה הוא שמאפשר את הטלת העיצומים על מתנחלים שהממשל מגדיר אלימים. הצו היה אמור לפוג ב-1 בפברואר, וביידן האריך אותו בשנה נוספת, חמישה ימים לפני תום כהונתו.
בהודעת הבית הלבן על ההארכה נכתב: "המצב בגדה המערבית, בעיקר בכל הנוגע לרמה גבוהה של אלימות מצד מתנחלים קיצוניים, עקירה כפויה של תושבים מכפריהם והרס רכוש, הגיע לרמות בלתי נסבלות, שמהוות איום רציני על השלום והיציבות בגדה המערבית, עזה, ישראל ובכל המזרח התיכון".
אמש שר החוץ היוצא של ארצות הברית, אנתוני בלינקן, אמר בנאום כי ישראל מבודדת בשל הסבל של תושבי עזה ומתח ביקורת קשה על מדיניות ישראל בתחום המדיני. "ממשלת ישראל פגעה באופן שיטתי ביכולות של האלטרנטיבה היחידה לחמאס שהיא הרשות הפלסטינית", קבע בלינקן.
הוא המשיך במתקפה והוסיף: "ישראל פגעה במערך הפיננסי של הרשות הפלסטינית. היא עדיין מחזיקה כספי מיסים שמגיעים לפלסטינים. ישראל גם מגבירה את קצב הבנייה בהתנחלויות ומעלימה עין מהמאחזים הלא-חוקיים. התקפות של מתנחלים קיצונים על פלסטינים הגיעו לשיא של כל הזמנים".
על פי השר, שיסיים את תפקידו בשבוע הבא, "ישראל רצתה מאז ומתמיד להתקבל כמדינה נורמלית באזור, אבל בה בעת ישראלים משוכנעים שניסיונות בעבר להושיט יד לשלום נתקלו בסירוב ובאלימות".
