היועמ"שית: אין בסיס להמשך בירור הטענות נגד השופט עמית

היועמ"שית: אין בסיס להמשך בירור הטענות נגד השופט עמית
רגע לפני הדד ליין של בג"ץ למינוי נשיא לבית המשפט העליון ואחרי הודעת המשטרה שלא תפתח בחקירה, שר המשפטים לוין מתכנן להגיש קובלנה נגד השופט עמית
מחבר רועי ינובסקי מחבר רועי ינובסקי
יצחק עמית
צילום: חיים גולדברג, פלאש 90

היועצת המשפטית לממשלה גלי בהרב מיארה מסרה היום (חמישי) כי "אין בסיס והצדקה להמשך בירור הטענות נגד השופט עמית",  זאת בעקבות הפרסום בעיתון ידיעות אחרונות. 

מוקדם יותר היום, ראש אגף החקירות במשטרה ניצב בועז בלאט החליט כי לא יבקש מהיועצת המשפטית לממשלה אישור לפתוח בבדיקה נגד שופט העליון עמית. החלטתו התקבלה לאחר דיון שקיים עם גורמי החקירות וסקירה שקיבל מהצוות שבחן את הפרסום. בעקבות הבדיקה, התחדדה אצל בלאט ההבנה כי לא עולה חשד ואין בסיס לחשד המצריך בקשה מבהרב מיארה לפתוח בהליך של בדיקה פלילית. 

עם זאת, שר המשפטים יריב לוין פנה הבוקר ליועצת המשפטית של משרד המשפטים, בדרישה להגיש קובלנה נגד השופט עמית. לוין תיאר במכתב התנהלות סדרתית לכאורה של שופט העליון בניגוד עניינים. על פי המכתב, השופט עמית ישב בדין במספר תיקים הקשורים לבנק הבינלאומי ולחברת דור אלון, למרות שאחיו וגיסו מכהנים בתפקידים בכירים בחברות אלו. בנוסף, נטען כי עמית דן בתיקים הקשורים לעיריית תל אביב בזמן שהתנהל נגדו הליך פלילי מטעם העירייה.

שר המשפטים יריב לוין

השר לוין דחה את טענותיו של שופט העליון לפיהן לא הייתה מניעה שידון בתיקים וציין כי הם "אינם מספקים, בלשון המעטה". לטענתו, בחלק מהמקרים השופט עמית "אף נמנע מלדייק בעובדות ובדין". 

אתמול, לוין השיב לעתירה של התנועה למען איכות השלטון בנוגע לקיום דיון של הוועדה לבחירת שופטים והעלאת בחירת נשיא בית המשפט העליון וטען כי "אין מנוס מדחיית כינוס הוועדה, לנוכח האירועים האחרים" - קרי הכתבה שפורסמה על השופט עמית.

שר המשפטים התייחס והוסיף כי ממילא השופט עמית משמש כממלא מקום הנשיא ולכן מוקנות לו סמכויות דומות. השר הוסיף וטען כי דחייה בבחירת נשיא לא תפגע באינטרס הציבורי. "אין מנוס מדחיית מועד כינוס הוועדה לצורך בחירת נשיא בית המשפט העליון. בטרם תתכנס הוועדה, יש הכרח לבצע בירור מעמיד ויסודי של כלל הטענות. לאחר הבירור, ניתן יהיה לשוב ולבחון כיצד להתקדם בהליך", נכתב בתשובתו.

בחירת העורכת