לקראת הפעימה החמישית

רוסיה לחמאס: שחררו את הרקין, והבטיחו את שחרור טרופנוב

רוסיה לחמאס: שחררו את הרקין, והבטיחו את שחרור טרופנוב
רוסיה החריפה את הטון בדרישתה לשחרור טרופנוב, בכיר חמאס מוסא אבו מרזוק אמר במוסקווה שהוא ישוחרר בקרוב. על הרקין אמר בכיר חמאס: "לגביו נדון בשלב השני"
מחבר גילי כהן מחבר גילי כהן
Getting your Trinity Audio player ready...
סשה אלכסנדר טרופנוב ומקסים הרקין.
סשה אלכסנדר טרופנוב ומקסים הרקין. צילום: .

רוסיה דוחקת בחמאס לשחרר את החטוף מקסים הרקין, שקרוביו מחזיקים באזרחות רוסית, עוד בשלב הראשון של העסקה, למרות שאינו חלק מהרשימה ההומניטרית - כך דווח היום (שני) בכאן רשת ב. זאת, בנוסף ל-20 החטופים שעוד ישוחררו בשבועות הקרובים במסגרת הפעימות הקרובות.

בכיר חמאס מוסא אבו מרזוק, שהגיע בראש משלחת של ארגון הטרור למוסקווה, אמר כי דיונים לגבי שחרורו של הרקין יתנהלו בשלב השני של העסקה. עם זאת אבו מרזוק אמר שחמאס מוכן "לתעדף את הרקין" כך שיופיע בראש רשימת משוחררי השלב השני.

על החטוף אלכס סשה טרופנוב, המחזיק באזרחות רוסית ונחטף על ידי הג'יהאד האסלאמי, אמר אבו מרזוק: הוא ישוחרר בקרוב כ"מחווה פלסטינית לרוסיה". טרופנוב כזכור נמצא ברשימת החטופים שישוחררו בשלב הראשון של העסקה​.

בהודעת משרד החוץ הרוסי על הפגישה בין אבו מרזוק לבין סגן שר החוץ של רוסיה מיכאיל בוגדנוב לא מוזכר כלל שמו של מקסים הרקין. בנוגע לסשה טרופנוב נוקטת הודעת משרד החוץ הרוסי לשון חריפה מהרגיל: "מן הצד הרוסי הודגש במיוחד הצורך ביישום הבטחות של הנהגת חמאס על שחרור תוך מתן עדיפות של אזרח רוסיה טרופנוב וחטופים אחרים המוחזקים בעזה".

אלכס סשה טרופנוב בסרטון שפרסם הג'יהאד האסלאמי

חברתו של סשה טרופנוב פנתה אליו בשידור: "המשפחה מחכה לך"

שירה גורן מניר עוז, אחותה של שני גורן שחזרה משבי חמאס וחברתם של סשה טרופנוב ואריאל קוניו שעדיין נמצאים בידי ארגון הטרור ברצועת עזה הביעה תקווה לשובם המהיר מהשבי.

האזינו לריאיון

גורן אמרה לתמר אלמוג בכאן רשת ב: "סשי, אתה בקרוב בקרוב איתנו. המשפחה מחכה. אתה לא מבין איך איחדת בין כל החברים שלך מכל המסגרות".

היא פנתה גם לאריאל קוניו, שלא כלול ברשימת החטופים שישוחררו בשלב א של העסקה: "אריאלי תהיה חזק, אתה בקרוב מגיע אלינו. אתם לא מבינים כמה שמצפים לכם".

 

 

הפופולריים