פרסום ראשון

עשה את זה שוב: דוברו של נתניהו הפר הנחיות של צה"ל

עשה את זה שוב: דוברו של נתניהו הפר הנחיות של צה"ל
דוסטרי הפיץ תמונות של קצינים במהלך ביקור נתניהו בטול-כרם ללא טשטוש ותמונות מטקס סיום קורס קצינים. זאת, בניגוד להנחיות שנועדו להגן על חיילי צה"ל ממעצרים בחו"ל
מחבר מיכאל שמש מחבר מיכאל שמש
דובר רה"מ עומר דוסטרי (משמאל למעלה), בקריה בתל אביב בזמן "מבצע ימי תשובה"
דובר רה"מ עומר דוסטרי (משמאל למעלה), בקריה בתל אביב בזמן "מבצע ימי תשובה" צילום: אבי אוחיון, לע"מ

דוברו של נתניהו דוקטור עומר דוסטרי הפר פעמיים את ההנחיות שנועדו להגן על חיילי צה"ל ממעצרים בחו"ל. כך פורסם היום (ראשון) בחדשות הערב בכאן 11. 

דוסטרי הפיץ תמונות של קצינים במהלך ביקור נתניהו בטול-כרם ללא טשטוש או תיאום עם צה"ל. מדובר בקצינים בכירים ששהו לצד ראש הממשלה וזהותם הייתה אמורה להיות מטושטשת. דוברו של נתניהו הפיץ את התיעודים, לאחר מכן מחק אותם והפיץ תיעודים חדשים מטושטשים.

היום, הפיץ הדובר של נתניהו תמונות מטקס סיום קורס קצינים - חרף הנחיות מפורשות שהועברו לפני האירוע לכל המעורבים בסיקור, ולפיהן "אין לחשוף תיעוד חיילים וקצינים מתחת דרגת תת אלוף". למרות זאת, דוברו של נתניהו הפיץ תמונות של ראש הממשלה עם קצינים לוחמים מהטקס. בנוסף הפיץ תיעודים של נתניהו עם חיילים ברשתות החברתיות. גם הפצת התמונות היום הייתה ללא תיאום עם הצבא.

גורם בצה"ל מתח ביקורת על התנהלותו: "דובר ראש הממשלה פועל בחוסר תיאום ועלול לפגוע בביטחון החיילים במהלך שהותם בחו"ל. ארגונים אנטי ישראלים רודפים חיילים וקצינים וההנחיות נועדו להגן על משרתי צה"ל".

תנועת "אמא ערה" - אימהות ללוחמים: "מסתבר שלשכת ראש הממשלה עוזרת לאנטישמים בחו"ל לפגוע בחיילי צה"ל, הילדים שלנו. גילינו שדוברו של נתניהו מפר את הנחיות צה"ל, כדי לגרוף עוד כמה לייקים ומסכן את הלוחמים בעצמו. זה כבר לא באג. זה פיצ'ר".

לשכת ראש הממשלה בתגובה: "עוד פייק ניוז של הכתב הממורמר. הוא ימשיך לקשקש - ואנחנו נמשיך לעשות".

לפני כחודש פורסם בכאן חדשות כי דוברו של ראש הממשלה בנימין נתניהו עומר דוסטרי, חשף פרט חסוי ואסור לפרסום בנוגע לאופן חילוץ גופתו מרצועת עזה של חלל צה"ל, אורון שאול.

בנובמבר האחרון דוסטרי הסתבך באופן דומה: בליל התקיפה הישראלית באיראן, פרסם דוסטרי תיעוד רגיש שעורר זעם רב בקרב שירותי הביטחון. לכאן חדשות נודע כי התיעוד לא עבר טשטוש ולמעשה חשף פרטים שאסור היה שייחשפו. התיעוד שודר בכל כלי תקשורת ישראלי ופורסם באתרים ועיתונים רבים בחו"ל.

בחירת העורכת