בישראל זעמו על כך שחמאס הביא שני חטופים, גיא גלבוע דלאל ואביתר דוד, לנקודת השחרור מהשבי ביום שבת, ולכן החליטו להקפיא את שחרור המחבלים, כך אמר היום (ראשון) גורם המעורה בנושא לכאן חדשות.
במקביל, עקב הביקורת על ההתרחשות, בצלב האדום הבהירו כי לא ידעו על נוכחותם במקום של שני החטופים. דובר הצלב האדום אמר כי "במהלך מבצעי השחרור אתמול, לא היה לנו מידע על כך ששני בני ערובה נוספים נמצאים במקום. לא ראינו אותם ולא נאמר לנו על הימצאותם במקום".
אחרי הביקורת והזעם הישראלי על התנהלות חמאס, בצלב האדום אומרים ל-@gilicohen10: לא ידענו שהיו עוד שני חטופים במקום#חדשותהערב pic.twitter.com/3aCcwfWqaB
— כאן חדשות (@kann_news) February 23, 2025
חמאס פרסם אתמול סרטון ממנו עלה כי ארגון הטרור הביא שני חטופים, גיא ואביתר שלא שוחררו, ל"טקס שחרור החטופים" שהתקיים ברצועה. השניים נראים בסרטון כשהם צופים בטקס מתוך רכב שניצב בסמוך לאירוע שאורגן על ידי ארגון הטרור. לאחר סיום הטקס הם נלקחו מהמקום על ידי מחבלי חמאס.
אביתר דוד וגיא גלבוע דלאל הם חברים שהגיעו יחד לנובה ונחטפו יחד. אמש אביו של גיא קיבל ממנו אות חיים ראשון אחרי 8 חודשים.