מירי רגב, שרת התחבורה וחברת הקבינט המדיני-ביטחוני, הצהירה הבוקר (רביעי) בריאיון לתוכנית "הבוקר הזה" בכאן רשת ב כי יש להקים "ועדת חקירה לאומית" ולא ועדת חקירה ממלכתית.
האזינו לריאיון המלא
"אני רוצה ועדת חקירה שלא יעמוד בראשה שופט", אמרה רגב. כחלק מכך, היא ביקרה בחריפות את מערכת המשפט, והאשימה שזו "מנעה לאורך שנים אטימות בתים, הריסות בתים והגליות של מחבלים".
השרה התייחסה לעסקת החטופים הנוכחית וטענה: "הלוואי ונצליח להאריך את שלב א', ולמצות ממנו את החזרתם של עוד ועוד חטופים, ונחזיר את כל החטופים גם החיים וגם החללים". "לא נוכל לעזוב את עזה כשחמאס עדיין בשלטון", הוסיפה, "חייבים לחסל את כל היכולות שלהם - גם השלטוניות וגם הצבאיות".
כמו כן, רגב הודיעה כי כחברת קבינט, בכוונתה לערוך שינויים במטרות המלחמה: "בישיבת הקבינט הקרובה אני מתכוונת להחזיר את השטחים שממשלת שרון נתנה באופן חד צדדי לחמאס".
כשעומתה שרת החבורה עם המספר הגבוה של נפגעי תאונות הדרכים עד כה בשנת 2025, הודתה: "המספר הגבוה של תאונות הדרכים מחייב אותנו להיערכות אחרת לגמרי". וטענה: "רוב התאונות הן תוצאה של עבריינות והפתרון צריך להיות אכיפה וענישה".
רגב שבה שלשום מנסיעת עבודה למרוקו, שם שהתה בעת השבת גופות החטופים ובעת פיצוץ המטענים במרכז, מה שעורר ביקורת כלפיה. "נסעתי לכנס חשוב על תאונות דרכים", טענה השרה, "אם לא הייתי נוסעת, היו אומרים 'למה השרה לא נוסעת? לא מעניין אותה תאונות דרכים', אם אני נוסעת שואלים למה אני נוסעת".
