בכיר פלסטיני ברמאללה חשף הערב (שני) בשיחה עם כאן חדשות את פרטי התוכנית שמגבש יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן ל"יום שאחרי המלחמה" ברצועת עזה.
התוכנית של אבו מאזן להשתלטות על עזה - בלי חמאס. פרסום ראשון של @eliorlevy #חדשותהערב pic.twitter.com/x8kN42fsfp
— כאן חדשות (@kann_news) March 3, 2025
על פי התוכנית של אבו מאזן, אותה יציג בפסגת החירום של הליגה הערבית בקהיר, הוועדה שתנהל את הרצועה תהיה באחריות מלאה של הרשות הפלסטינית, כאשר חמאס לא יהיה חלק מהשלטון ברצועה. כמו כן, בכוונתו למנות סגן לראש הממשלה הפלסטיני שתפקידו יהיה לעמוד בראש הוועדה הניהולית של רצועת עזה.
הצעתו של אבו מאזן נועדה להוות משקל נגד למתווה המצרי שיוצג בוועידה. על פי ההצעה המצרית רצועת עזה תנוהל על ידי ועדת טכנוקרטים אזרחית שחבריה ייקבעו באופן מוסכם על ידי כלל הפלגים הפלסטיניים ובהם חמאס ופת"ח.
העיתון "אל-ערבי אל-ג'דיד" דיווח כי הנהגת הרשות הפלסטינית אינה אופטימית בנוגע להחלטות שייצאו מפסגת החירום של מנהיגי מדינות ערב שצפוייה מחר בקהיר.
"התנגדות לגירוש פלסטינים מהרצועה"
גורם בכיר ברשות הפלסטינית מסר לעיתון כי "כל החלטה שתצא מהפסגה לא תביא לשום צעד ממשי, שיכלול תמיכה כספית ברשות הפלסטינית, והתגובה לנשיא האמריקני טראמפ לא תהיה מועילה ולא יהיה ניתן להתבסס עליה".
שרי החוץ של מצרים וירדן נפגשו לקראת פתיחת דיוני הפסגה והסכימו על התנגדות מוחלטת ל"גירוש הפלסטינים מאדמתם".
עוד בנושא
