למרות ניגוד העניינים של ראש הממשלה בנימין נתניהו לעסוק בעניינים משפטים - הוא התבטא בנוגע לשינויים במערכת המשפט. כפי שפורסם היום (רביעי) ב"חדשות הערב" בכאן 11, נתניהו אמר בישיבת הממשלה: "אומרים לי שאסור לי לדבר על זה, הנה אני מעז".
בהתייחסות חריגה ואסורה בשל ניגוד עניינו, אמר ראש הממשלה: "הייעוץ המשפטי הוא שלוחה של הרשות השופטת - זה נגמר. יש לנו עניין להחזיר את האיזון בין הרשויות וגם בייעוץ המשפטי".
נתניהו התבטא בישיבת הממשלה נגד מערכת המשפט: "אומרים שאסור לי לדבר על זה, הנה אני מעז"@shemeshmicha #חדשותהערב pic.twitter.com/40G5lOLsZ4
— כאן חדשות (@kann_news) March 19, 2025
מלשכת ראש הממשלה נמסר: "הדיווח אינו מדויק. ראש הממשלה חזר ודיבר על דברים שאמר פעמים רבות לאורך השנים על הצורך באיזון בין 3 הרשויות".
לדברי לשכת נתניהו, אלו הדברים שהוא אמר על מערכת המשפט: "ברור שצריך להגביל את כוח הרוב, אין דבר כזה כוח שהוא בלי הגבלה. אבל הכוח עבר אליהם (לדיפ סטייט), ואנשיו חייבים לשמור על הכוח הזה ואם תעז לדבר על זה, דמך בראשך והנה אני מעז לדבר על זה".
יו"ר "המחנה הממלכתי" בני גנץ הגיב להשתלחות של נתניהו במערכת המשפט: "מנהיג חזק בישראל, היה מתרכז בהשבת חטופינו ובמלחמה באויבינו ולא בשב"כ, בצה"ל ובמערכת המשפט".
גנץ מתח ביקורת על התנהלות ראש הממשלה ואמר: "נתניהו מתנהל כאנרכיסט, ולא כמנהיג של כל המדינה. מסע הדה לגיטימציה שלו נגד הגופים הממלכתיים בישראל בשל מצבו האישי והמשפטי, מסוכן, מחליש את העם, ומרסק את כל מערכות השלטון".
