ישיבת הממשלה לאישור הדחת ראש שב"כ רונן בר נקבעה למחר (חמישי) בערב. לפי ההחלטה עליה תיערך הצבעה, בר יסיים את תפקידו ב-20 באפריל. בנוסח ההחלטה מובהר גם כי "לאור דחיפות ההחלטה, היא גוברת על כל ההחלטות הקודמות של הממשלה בנושא הוועדה למינוי בכירים". בר הוזמן על ידי מזכירות הממשלה לישיבה כדי למסור את תגובתו לפני ההחלטה.
בממשלה התלבטו כיצד לפעול בשל החשש שהתעלמות מחוות הדעת של היועצת המשפטית לממשלה, גלי בהרב-מיארה, תוביל לפסילת הפיטורים בבג"ץ. בהרב-מיארה הבהירה הערב כי לפני ההחלטה על פיטורי ראש השב"כ, על הממשלה לקבל המלצה מהוועדה המייעצת למינויים בכירים, ועדת גרוניס.

בהסבר להחלטה נכתב: "ראש הממשלה מוצא את תפיסתו הביטחונית והאסטרטגית של ראש השירות כשגויה מן היסוד וכשונה מזו שלאורה ראש הממשלה מאמין ששירות הביטחון חייב להתנהל".
היועצת המשפטית לממשלה שיגרה אמש מכתב לראש הממשלה בנימין נתניהו ובו כתבה לו כי נדרשת המלצת הוועדה למינוי בכירים לצורך פיטורי ראש השב"כ שהוא מתכנן, וכן כי נדרשת בדיקה אם הוא כלל יכול לעסוק בנושא.
"לא ניתן לפתוח בהליך סיום כהונה של ראש השב"כ לפני השלמת הבירור לגבי אפשרותך לעסוק בנושא", כתבה בהרב-מיארה. "בכל מקרה, טרם הבאת הצעת החלטה בדבר סיום הכהונה בפני הממשלה, על פי החלטות הממשלה עצמה, נדרשת המלצת הוועדה המייעצת למינויים לתפקידים בכירים".
לדבריה, מכתבו של נתניהו על כך שחקירת פרשת "קטרגייט" נועדה למנוע את פיטורי ראש השב"כ, ממחיש את הצורך עליו עמדה בהשלמת הבירור על אפשרותו לפעול לפיטורים.